14:40 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
Φωτιά στη Μόρια (104)
0 0 0
Βρείτε μας

Τα πυρά του εναντίον της κυβέρνησης της ΝΔ και προσωπικά κατά του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη για τη φωτιά στη Μόρια, έστρεψε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ασκεί δριμεία κριτική στην ελληνική κυβέρνηση με αφορμή την πυρκαγιά που έκαψε το ΚΥΤ της Μόριας.

Μάλιστα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θεωρεί «προσωπικά υπεύθυνο» τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη για το «δράμα» της Μόριας και τον χαρακτηρίζει «ιστορικά λίγο» για να το διαχειριστεί.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ διαχειρίζεται δυστυχώς εδώ και ένα χρόνο το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα με μόνο κριτήριο την ικανοποίηση της ακροδεξιάς της πτέρυγας και των οπαδών της. Έτσι η Ελλάδα έγινε ξανά αποθήκη ψυχών. Αυτό ακριβώς που αγωνιστήκαμε να μη συμβεί, όταν επί τέσσερα χρόνια διεθνοποιήσαμε το ζήτημα, φέραμε την Ευρώπη προ των ευθυνών της και βρήκαμε συμπαραστάτες στην προσπάθειά μας αυτή διεθνείς οργανισμούς, κράτη και ηγέτες παγκόσμιας εμβέλειας, όπως ο Πάπας Φραγκίσκος και ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος» αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνέχεια, προσθέτει πως η «πληγή» της Μόριας έπρεπε να κλείσει, ενώ η ΝΔ έκανε την Ελλάδα «το αποπαίδι της Ευρώπης, καθώς συντάχθηκε «αναφανδόν με τους ακραίους της ΕΕ που αρνούνται εμφατικά την αλληλεγγύη και τη συνευθύνη».

Μάλιστα, στο ίδιο αυστηρό ύφος, εστίασε την κριτική του προς τον Έλληνα πρωθυπουργό, τονίζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης πασχίζει να γίνει η Ελλάδα πρώτη είδηση στα διεθνή δίκτυα, με φιέστες και συνεντεύξεις, ενώ τελικά σήμερα τα κατάφερε, αλλά από την ανάποδη.

«Η εικόνα του φλεγόμενου καταυλισμού διασύρει την πατρίδα μας και πληγώνει την περηφάνια όλων των Ελλήνων ανά τον κόσμο» σημειώνει ο κ. Τσίπρας καλώντας παράλληλα την κυβέρνηση, εδώ και τώρα, να λάβει έκτακτα μέτρα στήριξης του νησιού, να καλύψει άμεσα όλες τις υγειονομικές ανάγκες και να προχωρήσει επιτέλους με σχέδιο και σοβαρότητα στην άμεση αποσυμφόρηση των νησιών.
Θέμα:
Φωτιά στη Μόρια (104)
Tags:
πρόσφυγας, πρόσφυγες, επεισόδια, πυρκαγιά, καραντίνα, κρούσματα, κρούσμα, COVID-19, κορονοϊός, Κυριάκος Μητσοτάκης, φωτιά τώρα, φωτιά, Αλέξης Τσίπρας, Τσίπρας, ΚΥΤ Μόριας, Μόρια, δομή μεταναστών, μετανάστης, μετανάστες
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK