08:13 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Έντονη κριτική άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση του σχετικά με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού από την Θεσσαλονίκη.

Σκληρή κριτική ασκεί με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατά των εξαγγελιών του Κυριάκου Μητσοτάκη τονίζοντας ότι μπορεί στο μυαλό του πρωθυπουργού να υπάρχει αυτοπεποίθηση αλλά αυτό δεν ισχύει και για την Ελλάδα όπου κυριαρχεί η ανασφάλεια.

«Στον πλανήτη του κ. Μητσοτάκη μπορεί να υπάρχει αυτοπεποίθηση, στην Ελλάδα δυστυχώς βασιλεύει η ανασφάλεια».

Σε πρώτη φάση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικέντρωσε την κριτική του στην εφαρμογή της εξωτερικής πολιτικής από την κυβέρνηση τονίζοντας τους παράγοντες που ενισχύουν την ανασφάλεια των πολιτών σε αυτόν τον τομέα.

«Ανασφάλεια γιατί τον τόνο στην εξωτερική πολιτική τον δίνει η μυστική διπλωματία [...] Ανασφάλεια γιατί ο κ. Μητσοτάκης εξήγγειλε χωρίς κοστολόγηση ένα πρόγραμμα εξοπλιστικών μαμούθ, εν αγνοία της Βουλής, των κομμάτων, των θεσμικών οργάνων όπου συμμετέχει και η ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων και κυρίως χωρίς κανένα στρατηγικό σχέδιο».

Παράλληλα, το κόμμα στην ανακοίνωσή του αναφέρεται και στο Oruc Reis το οποίο «εδώ και ενάμισι μήνα διεξάγει έρευνες νότια του Καστελλόριζου» παραβιάζοντας, όπως υπογραμμίζει, τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.

Στον υγειονομικό τομέα υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση επίσης προκαλεί ανασφάλεια στους πολίτες «γιατί το δημόσιο σύστημα υγείας έχει λιγότερους εργαζόμενους και δεν μπορεί να ανταποκριθεί στα απαραίτητα τεστ, για τα οποία δεν είπε λέξη. Ανασφάλεια γιατί δεν είπε λέξη για τα σχολεία που θα ανοίξουν με περισσότερους μαθητές ανά τμήμα, χωρίς τεστ και με λιγότερους εκπαιδευτικούς».

Στη συνέχεια, αναφέρεται στην ανασφάλεια των πολιτών που κυριαρχεί στον οικονομικό τομέα.

«Ο κ. Μητσοτάκης για ακόμη μία φορά αρνείται τα μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης και στήριξης των εισοδημάτων. Αντιθέτως επιμένει στη λάθος συνταγή με παροδικά μέτρα, χωρίς κάποιο σχεδιασμό για την πραγματική οικονομία και τις ανάγκες των πολιτών».

Εν κατακλείδι, ο ΣΥΡΙΖΑ διατείνεται ότι ο πρωθυπουργός «αρνείται να ευθυγραμμιστεί με την πραγματικότητα» καθώς «η κρίση βαθαίνει και ο ίδιος κινείται χωρίς σχέδιο για την ανάκαμψη της χώρας, μεταθέτοντας διαρκώς το βάρος στους εργαζόμενους και εγκαταλείποντας  τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην τύχη τους».

«Με λίγα λόγια, η σημερινή παρουσία του κ. Μητσοτάκη το μόνο που κατάφερε είναι να εντείνει την ανασφάλεια των πολιτών» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωση, ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK