14:14 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Κριτική στο σύνολο της συνέντευξης του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ άσκησε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως ο κ. Μητσοτάκης δεν έπεισε τον ελληνικό λαό.

Κριτική άσκησε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα όσα είπε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την συνέντευξή του σήμερα στη ΔΕΘ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πως «η σημερινή εμφάνιση του κ. Μητσοτάκη δεν κατάφερε να πείσει ούτε τους συνεργάτες του, πόσο μάλλον τον ελληνικό λαό». Μάλιστα χαρακτηρίζει τη ΝΔ ως ένα κόμμα διαπλοκής.

«Όλη η Ελλάδα γνωρίζει πως η Ν.Δ. είναι το κόμμα της διαπλοκής, δεν χρειαζόταν να εξευτελιστεί κιόλας».

Η Κουμουνδούρου έθιξε ποικιλία θεμάτων στα οποία αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός ξεκινώντας από την εξωτερική πολιτική και συνεχίζοντας στα εξοπλιστικά, την οικονομία καθώς και το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

Όσον αφορά την εξωτερική πολιτική ο ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τον πρωθυπουργό να αποφασίσει τι συμφώνησε και να εξηγήσει γιατί απέφυγε να απαντήσει τις επανειλημμένες ερωτήσεις που υποβλήθηκαν για το περιεχόμενό των συζητήσεων στο Βερολίνο.

«Μας πληροφόρησε ότι έχει τη συνείδησή του ήσυχη πως ενημέρωσε την αντιπολίτευση για τις διαπραγματεύσεις στο Βερολίνο, ενώ τον διαψεύδουν όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί. Την ίδια στιγμή, η "έγγραφη συμφωνία" έγινε προχθές "γραπτή κατανόηση" από τον κ. Γεραπετρίτη και κατέληξε "αποτύπωση σε πρακτικά μίας προφορικής συμφωνίας"».

Παράλληλα, τόνισε ότι ο πρωθυπουργός συνεχίζει να «υποτιμά» το αίτημα σύγκλησης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

«Αδυνατεί να κατανοήσει ότι βρισκόμαστε σε κοινοβουλευτική δημοκρατία και πως ο ίδιος είναι πρωθυπουργός και όχι μονάρχης».

Σχετικά με τα εξοπλιστικά, τονίζεται ότι το πρόγραμμα αγορών που εξαγγέλθηκε έγινε «εν αγνοία της Βουλής, των κομμάτων και των θεσμικών οργάνων των Ενόπλων Δυνάμεων».

Κατέκρινε επίσης το ενδεχόμενο στράτευσης των νέων από την ηλικία των 18 ετών.

«Η σκέψη δε για υποχρεωτική στράτευση στα 18, αναδεικνύει το αυταρχικό και ξεπερασμένο πρόγραμμα του για τη νέα γενιά».

Η ανακοίνωση αναφέρεται και στην οικονομία κάνοντας λόγο για εθελοτυφλία τόσο του κ. Μητσοτάκη όσο και της κυβέρνησής του σχετικά με αυτό το κομμάτι.

«Ο πρωθυπουργός είχε δύο ευκαιρίες χθες και σήμερα να παρουσιάσει ένα συγκεκριμένο σχέδιο και να θέσει προτεραιότητες. Δεν το έκανε. Όσο για την απέλπιδα προσπάθειά του να αποδώσει την ύφεση στην παγκόσμια κρίση, ό,τι και να πει, αυτή φέρει την υπογραφή του με τη βούλα της ΕΛΣΤΑΤ ήδη από το 4ο τρίμηνο του 2019, πολύ πριν την πανδημία».

Εν κατακλείδι αναφορικά με την διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού, ο ΣΥΡΙΖΑ διατείνεται πως ο πρωθυπουργός έχει κάνει την πολιτική επιλογή να μετατρέψει τόσο τα νησιά όσο και όλη την Ελλάδα σε μία «φυλακή».

Tags:
ΔΕΘ, ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωση, ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK