23:51 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (502)
0 10
Βρείτε μας

Τα «πυρά» του εναντίον της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας για τον τρόπο που χειρίζεται την πανδημία της COVID-19, έστρεψε από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, στην ομιλία του «Thessaloniki Helexpo Forum» εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Πιο συγκεκριμένα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε πως οι δύο βασικές αγωνίες των πολιτών που επιβεβαιώθηκαν ήταν η αδυναμία της κυβέρνησης να στηρίξει τη δημόσια υγεία και την οικονομία στην πρώτη φάση της πανδημίας του κορονοϊού.

Μάλιστα, αναφερόμενος στο πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι» του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία που παρουσίασε ο ίδιος πριν από μερικούς μήνες στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε πως «τότε είχαμε προτείνει στην κυβέρνηση μια σειρά από μέτρα εμπροσθοβαρούς στήριξης της οικονομίας για να μπορέσουμε να μείνουμε όχι μόνο ασφαλείς, αλλά να μείνουμε και όρθιοι απέναντι σε αυτή τη μεγάλη οικονομική κρίση».

«Ο φόβος μας ο μεγάλος ήταν -και δυστυχώς επιβεβαιώθηκε- ότι το lockdown, η πανδημία, θα φέρει πρωτοφανή ύφεση. Και για να μπορέσουμε να ελαχιστοποιήσουμε το μέγεθος της ύφεσης αυτής, η λογική μας ήταν ότι θα έπρεπε να ενισχυθούν άμεσα, με κρατική ενίσχυση, τόσο οι επιχειρήσεις, με μη επιστρεπτέα ενίσχυση, όσο, όμως, και οι θέσεις εργασίας. Η βασική μας αντίληψη και η λογική ήταν η επιδότηση, από το κράτος, των επιχειρήσεων προκειμένου να κρατήσουν τον αριθμό των εργαζομένων και τις εργασιακές σχέσεις. Είχαμε μιλήσει για τη διαφορά ανάμεσα στην επιδότηση της εργασίας έναντι της επιδότησης της αναστολής της εργασίας».

Σύμφωνα με τον ίδιο τώρα βρισκόμαστε σε μια κατάσταση δύσκολη στην οικονομία και το κρίσιμο δεν είναι να μετράμε το μέγεθος της ύφεσης, το κρίσιμο είναι να δούμε ότι αυτοί οι αριθμοί πολύ γρήγορα θα έχουν επιπτώσεις στην καθημερινότητα και στη ζωή μας.

«Το κρίσιμο είναι να μιλήσουμε για την ανάγκη να διατηρηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις και να κρατηθεί η εργασία στα επίπεδα που ήταν πριν. Να μην δούμε να σκαρφαλώνει ξανά σε δυσθεώρητα ύψη η ανεργία και να μη βρεθούμε σε αντίστοιχα δύσκολη κατάσταση σαν αυτή που βιώσαμε τα πρώτα δύσκολα χρόνια των μνημονίων. Αυτή, νομίζω, είναι η κοινή μας αγωνία και η κοινή μας ανησυχία, ταυτόχρονα, βέβαια, με την ανησυχία για την αναζωπύρωση της πανδημίας που τη βλέπουμε όλοι κάθε απόγευμα που παρακολουθούμε τα νέα κρούσματα που ανακοινώνονται και τις δυσκολίες που συνεχίζουν, συνεχώς, να υφίστανται στα δημόσια νοσοκομεία μας».

Όπως συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η επιτυχία της χώρας στην πρώτη φάση της πανδημίας έδωσε χρόνο που έπρεπε να αξιοποιηθεί καλύτερα από την κυβέρνηση για να ενισχυθούν η δημόσια υγεία και τα δημόσια νοσοκομεία και με προσωπικό αλλά και σε υλικοτεχνική υποδομή.

«Έγιναν κάποια βήματα, όμως η γενικότερη εικόνα δεν είναι θετική. Σήμερα βρισκόμαστε σε έναν πολύ μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων από όταν κλείσαμε την οικονομία. Παρόλα αυτά και σε ένα εξαιρετικά ανησυχητικό αριθμό διασωληνωμένων και ασθενών σε κρίσιμη κατάσταση στα δημόσια νοσοκομεία εργάζονται λιγότεροι μόνιμοι και συμβασιούχοι εργαζόμενοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό κι αυτό πραγματικά είναι πολύ ανησυχητικό» επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (502)
Tags:
πανδημία, COVID-19, κορονοϊός, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, Τσίπρας, Θεσσαλονίκη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK