06:23 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το σχόλιο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα για την επανέναρξη του διαλόγου ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, εξέφρασε τη δική του εκτίμηση για το πλαίσιο που πρέπει να διεξαχθεί ένας νέος διάλογος ανάμεσα σε Αθήνα και Άγκυρα.

«Ο μόνος τρόπος που ο ελληνοτουρκικός διάλογος μπορεί να αποδειχτεί βιώσιμος, είναι αν βασιστεί σταθερά στην αναζωογόνηση του ευρωτουρκικού διαλόγου υπό νέους όρους που συμπεριλαμβάνουν την υιοθέτηση ενός ισχυρού μηχανισμού επιβολής σειράς κυρώσεων και μια περιεκτική θετική ατζέντα» εξήγησε ο κ. Τσίπρας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, αν δεν επιλεγεί αυτός ο δρόμος, δεν θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε μόνο την αποτυχία των ελληνοτουρκικών διαβουλεύσεων και την επιστροφή της κρίσης -καθώς και μια νέα, δαπανηρή κούρσα εξοπλισμών στο Αιγαίο-, αλλά θα τεθεί σε κίνδυνο και η επανεκκίνηση των συνομιλιών για το Κυπριακό.

​Ακόμη, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την πεποίθηση πως «θα αποτελούσε σοβαρό λάθος εκ μέρους της ΕΕ να θεωρήσει ότι απλά και μόνο η επανεκκίνηση ενός εύθραυστου ελληνοτουρκικού διαλόγου, ειδικά υπό τη σταθερή απειλή της επιστροφής τουρκικών πολεμικών πλοίων, αποτελεί βιώσιμο πλαίσιο για την έξοδο από την κρίση».

Tags:
Ευρωπαϊκή Ένωση, ΕΕ, Ανατολική Μεσόγειος, Μεσόγειος, τουρκική προκλητικότητα, προκλήσεις, ελληνοτουρκικά, Τουρκία, Αλέξης Τσίπρας, Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK