18:24 30 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Σε κάθε επένδυση το ζήτημα είναι η διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος σημείωσε, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στην επένδυση της Microsoft στην Ελλάδα και ζητώντας να ενημερωθεί για τα οφέλη που θα προκύψουν από αυτήν.

Η αξιωματική αντιπολίτευση, ζήτησε σε ανακοίνωσή της να ενημερωθεί για τις λεπτομέρειες της επένδυσης της Microsoft και τα οφέλη που θα προκύψουν για την χώρα από αυτήν. Όπως τονίζει, κάθε επένδυση κρίνεται με βάση τη «διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος».

Σε κάθε περίπτωση στην ανακοίνωση καθίσταται σαφές πως καταρχήν ο ΣΥΡΙΖΑ είναι θετικός σε ξένες και εγχώριες επενδύσεις.

«Είμαστε καταρχήν θετικοί στις ξένες και τις εγχώριες επενδύσεις, ειδικά στον κλάδο των νέων τεχνολογιών όπως είναι αυτή της Μicrosoft».

Ωστόσο, όπως σημειώνεται στη συνέχεια, εν μέσω «τεράστιας ύφεσης και οικονομικής καχεξίας» η κυβέρνηση πανηγυρίζει με «φιέστες» ότι έφερε την «μεγάλη άμεση επένδυση της Μicrosoft».

«Συνιστούμε στην κυβέρνηση να σταματήσει τις φιέστες και τα μεγάλα λόγια» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του.

Καταληκτικά, στην ανακοίνωση τίθενται τρία «κρίσιμα ερωτήματα». Το πρώτο έχει να κάνει με το ύψος των «άμεσων ιδιωτικών κεφαλαίων που θα επενδύσει» η Microsoft καθώς το κόστος κατασκευής ενός region Data Center «κυμαίνεται από 20 έως 50 εκατομμύρια ευρώ».

«Από πού προκύπτουν τα 400 εκατομμύρια ευρώ και οι 100.000 νέες θέσεις εργασίας, όχι στην εταιρεία αλλά στον κλάδο;» αναρωτιέται η αξιωματική αντιπολίτευση.

Στη συνέχεια ζητείται το εύρος της συμβολής της κυβέρνησης εν γένει σε αυτή την επένδυση όταν ήδη η Microsoft «έχει μπει σε επτά χώρες της ΕΕ».

Τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά το οικονομικό αντάλλαγμα «από την ψηφιακή αποτύπωση των μνημείων και της πολιτιστικής κληρονομιάς».

Tags:
Κυβέρνηση, Microsoft, ΝΔ, πολιτικά κόμματα, επένδυση, ανακοίνωση, ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK