14:26 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 01
Βρείτε μας

Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κατηγορήσει τον Σταύρο Κοντονή για δηλώσεις που είναι εχθρικές προς το κόμμα και την Αριστερά.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Σταύρος Κοντονής απαντώντας στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ περί εχθρικών δηλώσεων για το κόμμα και την Αριστερά.

Όπως αναφέρει σε νέα του δήλωση, πρόκειται για ανακοίνωση «μνημείο συκοφαντίας και σταλινισμού και απαξιώ να την σχολιάσω».

Επιτίθεται και στην κυβέρνηση, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, καθώς συνέδεσε την παραίτησή του από την ΚΕ «με υπαρκτές και σοβαρές ενστάσεις που είχα και διατηρώ, για τον τρόπο ψήφισης και το περιεχόμενο διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα, αποτελεί ευθεία διαστρέβλωση των λεγομένων μου, κατά τη συνήθη πρακτική της ΝΔ». 

Επανέλαβε ότι η παραίτησή του είχε υποβληθεί πριν τρεις ημέρες και έχει σχέση αποκλειστικά με την «καταστροφική εσωστρέφεια, τις ομαδοποιήσεις, τους εσωτερικούς μηχανισμούς και τις δημόσιες αντεγκλήσεις στελεχών του κόμματος ενόψει του συνεδρίου και άλλων σοβαρών εσωκομματικών προβλημάτων τα οποία σε μόνιμη βάση συγκροτούν την πλέον αρνητική εικόνα για το κόμμα και την προοδευτική παράταξη».

Κατηγορεί την κυβέρνηση για αποτυχία στη διαχείριση σοβαρών κοινωνικών προβλημάτων, και επανέλαβε ότι υπάρχουν «απαράδεκτες διατάξεις στον νέο Ποινικό Κώδικα, όπως η κατάργηση της παρεπόμενης ποινής στερήσεως πολιτικών δικαιωμάτων και η μετατροπή του αδικήματος της δωροδοκίας από κακούργημα σε πλημμέλημα ήταν σοβαρά και ανεπίτρεπτα λάθη».

Πάντως, δηλώνει ικανοποιημένος για την πρωτοβουλία της κοινοβουλευτικής ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ να καταθέσει τροπολογία επαναφοράς των καταργημένων διατάξεων «και ελπίζω να τύχει της στήριξης όλων των δημοκρατικών κομμάτων».

Tags:
Κεντρική Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ, Ποινικός Κώδικας, ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK