17:34 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 03
Βρείτε μας

Αναγνώρισε ότι επιμέρους ρυθμίσεις στον Ποινικό Κώδικα που πέρασε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές είναι προβληματικές και ανέφερε πως ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να μην προχωρήσει στην ψήφιση. Τόνισε, πάντως, ότι συνολικά ήταν προτιμότερος από τον προηγούμενο.

Την άποψη ότι ορισμένες από τις ρυθμίσεις του Ποινικού Κώδικα που ψηφίστηκε επί ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν τις εκλογές ήταν προβληματικές εξέφρασε ο πρώην υπουργός και βουλευτής Νίκος Παρασκευόπουλος, τονίζοντας, ωστόσο, ότι στο σύνολό του είναι προτιμότερος από τον προηγούμενο.

Σε δηλώσεις του στον realfm, ανέφερε ότι συμφωνεί με τον Σταύρο Κοντονή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να μην προχωρήσει στην ψήφιση.

«Είναι σωστό αυτό που λέει ο Κοντονής ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να μην προχωρήσει στην αλλαγή του Ποινικού κώδικα και ενώ ήταν έτοιμο το έργο να προωθηθεί αργότερα. Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως θεώρησε ότι ένα έργο που τελείωσε κατά τη διάρκεια της θητείας του δεν έπρεπε να περιμένει. Για να έχουμε στο σύνολο του έναν νέο κώδικα προτιμότερο στο σύνολο του από τον προηγούμενο, περιέχει 450 άρθρα, πέρασαν και κάποιες επιμέρους ρυθμίσεις που είναι προβληματικές και δεν το αρνούμαι ότι είναι προβληματικές και κάποιες από αυτές και άστοχες» τόνισε.

Υπογράμμισε την ιδιομορφία που έχει ένας κώδικας να ψηφίζεται ως άρθρο στο σύνολο χωρίς να μπορεί να διορθωθεί σε επιμέρους ρυθμίσεις.

«Αυτές οι διορθώσεις μπορούν να γίνουν αργότερα άλλα η προηγούμενη κυβέρνηση δεν είχε τον πολιτικό χρόνο για να της κάνει... τον ψήφισε και έφυγε. Εκ του αποτελέσματος θα σας έλεγα ότι η γνώμη μου σήμερα θα ήταν διαφορετική σε επιμέρους άρθρα, όχι στο σύνολο του» πρόσθεσε σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Σταύρου Κοντονή.

Tags:
Ποινικός Κώδικας, ΣΥΡΙΖΑ, Σταύρος Κοντονής, Νίκος Παρασκευόπουλος
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK