10:39 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1952)
0 11
Βρείτε μας

Έκτακτα μέτρα για την ενίσχυση της οικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, που πλήττεται από την πανδημία του κορονοϊού, ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Για αδράνεια στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από την Κοζάνη, όπου είχε συνάντηση με τους πέντε δημάρχους της περιοχής.

Όπως τόνισε, η επίσκεψή του στην Κοζάνη είναι έκτακτη, καθώς πρόκειται για την πρώτη περιοχή στη χώρα που εφαρμόζονται έκτακτα μέτρα στη δεύτερη φάση της πανδημίας.

«Είναι η πρώτη περιοχή της χώρας που εισέρχεται στην κατηγορία επικινδυνότητας 4 και η πρώτη περιοχή που υπόκειται σε διαδικασία μερικού lockdown, αλλά lockdown είναι. Μόνο τα σχολεία λειτουργούν» υπογράμμισε ο κ. Τσίπρας.

Ενώ σημείωσε πως η δεύτερη αναγκαστική παύση εργασιών είναι διαδικασία εξάντλησης και της οικονομίας, «ιδιαίτερα σε μια περιοχή η οποία είναι ήδη επιβαρυμένη εξαιτίας του γεγονότος ότι βρίσκεται σε μία περίοδο μετάβασης, χωρίς σχέδιο, από τον λιγνίτη, που απασχολεί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του εργατικού δυναμικού και παράγει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Έκτακτα μέτρα για την άμεση στήριξη των πληττόμενων από το lockdown

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει έκτακτα μέτρα για την άμεση στήριξη όσων έχουν πληγεί από το lockdown.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, κατά τη συνάντηση με τους δημάρχους ο κ. Τσίπρας πρότεινε:

  • Εισόδημα έκτακτης σε κάθε οικογένεια, με το πρώτο μέλος της να παίρνει 400 ευρώ, το β’ μέλος 200 και κάθε παιδί 100 ευρώ.
  • Επιδότηση εργασίας με 100% στα ασφάλιστρα των εργαζομένων και 40% στο εργασιακό κόστος.
  • Μη επιστροφή από τις επιχειρήσεις της επιστρεπτέας προκαταβολής

Επίσης:

  • Μείωση στο ΦΠΑ της εστίασης.
  • Επιδότηση ενοικίου στο 40%.
  • Κατάργηση του φόρου πετρελαίου κίνησης στους αγρότες.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1952)
Tags:
πανδημία, κρούσματα, κορονοϊός, ΣΥΡΙΖΑ, Κοζάνη, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK