15:50 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1826)
0 10
Βρείτε μας

Κριτική στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας.

Εν αναμονή ανακοινώσεων για νέα μέτρα κατά του κορονοϊού του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως «το δεύτερο κύμα της πανδημίας ήταν αναμενόμενο. Αυτό που δεν ήταν αναμενόμενο, ήταν ότι θα μας έβρισκε σε αυτήν την κατάσταση».

«Ο κ. Μητσοτάκης σήμερα ετοιμάζεται με μεγάλη καθυστέρηση να ανακοινώσει σχέδιο ενός μηνός» σημείωσε.

«Φοβάμαι ότι πριν περάσουν λίγες μέρες θα χρειαστεί να το αναθεωρήσει. Και αυτό όπως και άλλα αποσπασματικά μέτρα που διαρκώς ανακοινώνει και αναθεωρεί» αναφέρει υποστηρίζοντας ότι αυτό έγινε γιατί «άφησε τους οκτώ προηγούμενους μήνες να περάσουν χωρίς να χτίσει καμία άμυνα απέναντι στην πανδημία».

Ο κ. Τσίπρας απέδωσε στον πρωθυπουργό πως άφησε το Εθνικό Σύστημα Υγείας ανοχύρωτο:

«Δεν έκανε ούτε μια πρόσληψη μόνιμου γιατρού ή νοσηλευτή. Άφησε τους πολίτες μόνους απέναντι στην ατομική τους ευθύνη. Μόνους απέναντι στον συνωστισμό στα λεωφορεία και στο μετρό. Μόνους απέναντι στα διαγνωστικά τεστ που δεν συνταγογραφούνται. Μόνους στα μέσα προστασίας και στις μάσκες που έγιναν ανέκδοτο για τα παιδιά μας στα σχολεία, που άνοιξαν φέτος με περισσότερους μαθητές ανά τάξη».

Όπως τονίζει, «η μόνη του έγνοια αυτούς τους οκτώ μήνες, δεν ήταν η πανδημία», «αλλά να ψηφίζει νομοσχέδια για την πτώχευση των πολιτών και τη ρευστοποίηση της πρώτης κατοικίας τους» και «να προωθεί διατάξεις που καταργούν κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα». 

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προειδοποίησε πως οι μέρες που έρχονται θα είναι δραματικές, με τα κρούσματα να αυξάνονται εκθετικά, τον αριθμό των νεκρών να έχει τριπλασιαστεί τις τελευταίες ημέρες και τα νοσοκομεία να ασφυκτιούν.

Ο ίδιος επέρριψε την ευθύνη «για την εγκληματική αδράνεια των τελευταίων μηνών», «αποκλειστικά στον κ. Μητσοτάκη και στην κυβέρνησή του» και επισημαίνει πως «έστω και τώρα, έστω και στο και πέντε, οφείλει να αφήσει την προπαγάνδα και πάρει ουσιαστικά μέτρα».

Ζήτησε δε από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, μεταξύ άλλων, να προχωρήσει σε προσλήψεις μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών, να επιτάξει ιδιωτικά νοσηλευτήρια, να εντάξει άμεσα στα δρομολόγια τα 270 λεωφορεία και τρόλεϊ που είναι παρκαρισμένα στα αμαξοστάσια».

«Βρισκόμαστε μπροστά σε κρίσιμες και ιστορικές στιγμές. Απαιτούνται αποφάσεις ευθύνης. Όχι άλλα ψέματα και προπαγάνδα. Για να αποτρέψουμε τουλάχιστον τα χειρότερα. Και να προστατεύσουμε την αξία της ανθρώπινης ζωής. Αλλά και της ζωής με αξιοπρέπεια» κατέληξε.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1826)
Tags:
πανδημία, COVID-19, Κυριάκος Μητσοτάκης, κορονοϊός, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK