10:51 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1771)
0 11
Βρείτε μας

«Έστω και στο και πέντε, οφείλει η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να αυτοαποθεώνεται και να αυτοθαυμάζεται. Μας οδήγησε με την ολιγωρία της εδώ που μας οδήγησε. Ας έρθει εδώ να ζητήσει τη βοήθεια όλων μας, να καταστρώσουμε ένα σχέδιο ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Όταν λες ότι έχεις πόλεμο στη Δημόσια Υγεία, τότε πρέπει να ενισχύσεις το στράτευμα και όχι να αδιαφορείς γι'αυτό» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, από τα Ιωάννινα, επικρίνοντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά για τους χειρισμούς στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η κρίση θα πρέπει να αντιμετωπιστεί «όχι με εγκληματική ολιγωρία και αδράνεια, όπως την αντιμετώπισε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη», όπως είπε χαρακτηριστικά, αλλά ως μια ευκαιρία, να ενισχύσουμε το ΕΣΥ, «τώρα που δεν έχουμε την τρόικα πάνω από το κεφάλι μας, να μας λέει πόσους θα προσλάβουμε και πόσους θα απολύσουμε».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι δεν έκανε ούτε μία πρόσληψη «γιατί έχει στο μυαλό του τις συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού και στη Υγεία, καθώς προεκλογικά μιλούσε για τα Δημόσια Νοσοκομεία, τα οποία είναι άχρηστα και πρέπει μέσα από την συνεργασία με ιδιώτες να γίνουν πιο αποτελεσματικά».

«Έστω και στο και πέντε, οφείλει η κυβέρνηση να συνειδητοποιήσει ότι δεν μπορεί να αυτοαποθεώνεται και να αυτοθαυμάζεται. Μας οδήγησε με την ολιγωρία της εδώ που μας οδήγησε. Ας έρθει εδώ να ζητήσει την βοήθεια όλων μας, να καταστρώσουμε ένα σχέδιο ενίσχυσης του Δημόσιου Συστήματος Υγείας» υπογράμμισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στο πρόβλημα στο σύστημα της τηλεκπαίδευσης που -όπως είπε- «δεν μπόρεσε να λειτουργήσει για δεύτερη ημέρα σήμερα» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να φέρει τη σύμβαση με τη Cisco στη Βουλή. 

«Θα υπάρξει λογοδοσία από δω και στο εξής, δεν πρόκειται στο όνομα της πανδημίας να συναινέσουμε με μια αυταρχική διακυβέρνηση, γιατί σε αυταρχική διακυβέρνηση συντείνει ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης και οι υπουργοί του διαχειρίζονται κρίσιμα ζητήματα και για τη Δημόσια Υγεία και για τη Δημόσια Παιδεία» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1771)
Tags:
κρούσματα, νοσοκομεία, πανδημία, lockdown, κορονοϊός, Ιωάννινα, ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK