02:51 03 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (454)
0 54
Βρείτε μας

«Η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να απαγορεύσει τις εκδηλώσεις για 17η Νοέμβρη» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

«Η οποιαδήποτε κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα ηθικό, πολιτικό ή συνταγματικό να απαγορεύσει την πορεία του Πολυτεχνείου. 'Αλλο να κάνει έκκληση να τηρηθούν τα μέτρα και οι μορφές πάλης να προσαρμοσθούν στις συνθήκες της πανδημίας και άλλο να λέει «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» τόνισε ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην ΕΡΤ, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Όπως υπογράμμισε, «εδώ και 47 χρόνια, κάθε χρόνο και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, δεν ήταν μνημόσυνο ή κατάθεση στεφάνων, αλλά αγωνιστική διεκδίκηση».

Ενώ επισήμανε ότι το Πολυτεχνείο ποτέ δεν υπήρξε κυβερνητική γιορτή, καθώς «τις εκδηλώσεις και την αντιιμπεριαλιστική πορεία στην πρεσβεία των ΗΠΑ δεν την οργάνωνε ποτέ η κυβέρνηση, όποια και αν ήταν, και δεν ήταν δυνατό να την οργανώσει. Το οργάνωναν πάντα τα εργατικά σωματεία, ο Σύλλογος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων κατά τη δικτατορία, οι φοιτητικοί σύλλογοι, οι μαζικοί φορείς τα πολιτικά κόμματα και οι πολιτικές νεολαίες», όπως είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτό κάνουν και φέτος σε ειδικές συνθήκες. Οι συνθήκες που καθορίζονται από τους υγειονομικούς είναι ότι πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα όταν ο κόσμος περπατά στους δρόμους ή βρίσκεται στις πλατείες. Με τη χρήση μασκών, με τα αντισηπτικά, με τις αποστάσεις και βεβαίως με τους ανθρώπους που πρέπει να είναι εκεί και κάνουμε έκκληση στις ευπαθείς ομάδες ή σε όσους είναι άρρωστοι να μην είναι, αυτό έχει γίνει με γενικευμένο lockdown και έχουμε ήδη αποδείξει, μάλιστα ως ΚΚΕ δεχθήκαμε συγχαρητήρια για το πώς οργανώθηκαν αντίστοιχες τέτοιες εκδηλώσεις» υπογράμμισε.

Όπως είπε, χθες το απόγευμα του τηλεφώνησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδης του είπε «ξέρω ποιές είναι οι θέσεις σας, ξέρετε και εσείς τις θέσεις της κυβέρνησης, υπάρχει απαγόρευση της πορείας» και πρόσθεσε οτι τηλεφώνησε, προκειμένου να ρωτήσει τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ πότε θα καταθέσει στεφάνι στο Πολυτεχνείο.

«Τίποτε άλλο. Δεν μίλησα καθόλου μαζί του, ούτε άνοιξα τέτοιο ζήτημα» σχολίασε ο κ. Κουτσούμπας, ερωτηθείς αν συζήτησε τη διαφωνία του ΚΚΕ με την απαγόρευση της πορείας. 

Όπως επισήμανε, η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου απαγορεύθηκε με κυβερνητική ευθύνη, σημείωσε ότι κατά την άποψη του μπορούσε να πραγματοποιηθεί με τήρηση των απαραίτητων μέτρων από στρατιωτικά αγήματα, ενώ σχολίασε ότι μαζικοί φορείς αλλά και το ΚΚΕ, όπως κάθε χρόνο, γιόρτασαν την 28η Οκτωβρίου με σειρά εκδηλώσεων και σε αίθουσες και σε πλατείες.

Θέμα:
Lockdown (454)
Tags:
lockdown, COVID-19, πανδημία, κορονοϊός, Πολυτεχνείο, ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK