09:39 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1832)
0 01
Βρείτε μας

Αλέξης Τσίπρας και Αθηνά Λινού συναντήθηκαν σήμερα, ύστερα και από την πρόταση που είχε κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να οριστεί η καθηγήτρια υπουργός Υγείας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας, είχε συνάντηση με την καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, την οποία είχε προτείνει για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής.

Αφού ευχαρίστησε την κα Λινού για την προσπάθεια που καταβάλει, αναφέρθηκε στις συνεχείς της προσπάθειες.

«Διαρκώς επισημαίνατε, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ακόμη και τη μεγάλη περίοδο του εφησυχασμού τους καλοκαιρινούς μήνες».

Είπε, σύμφωνα με το ΑΠΕ, ότι η πρότασή του για την κα Λινού, ήταν πρόταση αξιοποίησης «σε μια προσπάθεια συλλογική, να ανατάξουμε τις δυνάμεις μας και να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και να ανασυγκροτήσουμε το ΕΣΥ». 

Ευχαρίστησε την καθηγήτρια για την προσφορά της, υπογραμμίζοντας πως «η στάση του καθενός μας είναι κρίσιμη για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε αυτό τον συλλογικό κίνδυνο για την κοινωνία και τους ανθρώπους μας».

«Αυτή την ώρα πρέπει να συμφωνήσουμε στα αυτονόητα. Δεν χρειάζεται διχαστική αντίληψη» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας πως οι εξελίξεις αυτή την πολύ κρίσιμη στιγμή δεν είναι θετικές.

«Ακόμη και σε κρίσιμα ζητήματα πολιτικής διαφωνίας μπορούν να βρεθούν συνεννοήσεις και όχι κανείς να οξύνει τεχνητά την πόλωση και το διχασμό».

Το «ευχαριστώ» της Αθηνάς Λινού

Από την πλευρά της η κα Λινού ευχαρίστησε τον κ. Τσίπρα για την πρότασή του, σημειώνοντας πως «ήταν ιδιαίτερη τιμή το ότι με προτείνατε για αυτή την πολύ σημαντική θέση».

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η πανδημία, τα θέματα στα οποία επέμεινε ήταν η σύμπνοια, η υποστήριξη των ευάλωτων κοινωνικά και οικονομικά ομάδων και κυρίως η αποφυγή του ρατσισμού κατά του ασθενούς, ενώ ο πόλεμος είναι κατά της αρρώστιας, σημείωσε και κατέληξε:

«Αυτό που με ανησυχεί περισσότερο είναι το πώς θα προφυλάξουμε ισότιμα και δίκαια όλους τους ανθρώπους που κατοικούν στην Ελλάδα. Όχι μόνο τους Έλληνες πολίτες, αλλά κάθε άνθρωπο που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη χώρα μας».
Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1832)
Tags:
Υπουργείο Υγείας, κορονοϊός, Αθηνά Λινού, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK