23:19 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (1815)
0 0 0
Βρείτε μας

Καμία διάθεση εμπλοκής σε τεχνητή αντιπαράθεση και πόλωση για τον φετινό εορτασμό του Πολυτεχνείου δεν έχει το ΚΙΝΑΛ, όπως ξεκαθάρισαν ηγετικά στελέχη του κόμματος.

Ακραία, απαράδεκτη και αυταρχική χαρακτήρισε την απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. να απαγορεύσει τις συναθροίσεις, το ΚΙΝΑΛ, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι στήνει σκηνικό σύγκρουσης ώστε να αποπροσανατολίσει τους πολίτες από την πανδημία του κορονοϊού, τα λάθη και τις παραλείψεις της.

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης, οι στενοί συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά, Χρήστος Πρωτόπαπας, Μανώλης Όθωνας και ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Παύλος Χρηστίδης, κατέστησαν σαφές πως το Κίνημα Αλλαγής δεν παίζει αυτή την ώρα με τη φωτιά, καταδικάζοντας ως «ακραία, απαράδεκτη και αυταρχική την απόφαση του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. να απαγορεύσει τις συναθροίσεις».

Παράλληλα, αφού εξήγησαν ότι το Κίνημα Αλλαγής δεν συμμετέχει σε πολιτικά μέτωπα που ενισχύουν την πόλωση την οποία επιδιώκει η κυβέρνηση, ανέφεραν σχετικά με τα όσα υποστήριξε ο βουλευτής του κόμματος Χάρης Καστανίδης για τη νομιμότητα της συγκεκριμένης απόφασης ότι «νομικά εξέφρασε την άποψή του, αλλά πολιτικά συμμερίζεται τη θέση του ΚΙΝΑΛ για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου».

Τα στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη τόνισαν επίσης ότι «η κυβέρνηση στήνει σκηνικό σύγκρουσης και μετωπικής αντιπαράθεσης για να δείξει κομματική ισχύ», ενώ επικαλέστηκαν γι’ αυτό τις αναφορές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.

Κατηγόρησαν, δε, την κυβέρνηση της ΝΔ πως θέλει να μη γίνεται συζήτηση για την πανδημία, τα λάθη και τις παραλείψεις της (όπως ότι δεν λειτουργούν ακόμα οι 25 κλίνες ΜΕΘ που δώρισε η Βουλή στο «Σωτηρία» λόγω έλλειψης προσωπικού), αλλά ούτε και για τις επιπτώσεις στην οικονομία.

Από τα βέλη τους ωστόσο δεν γλίτωσαν ούτε τα τρία κόμματα ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, καθώς «δίνουν πάτημα γι’ αυτό», δηλώνοντας ότι είναι κατά της πορείας για το Πολυτεχνείο, αλλά υπογράφουν κείμενα υπέρ της.

«Είναι οπορτουνισμός και δεν εμπλεκόμαστε» δήλωσαν τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.

Απεναντίας, πρόσθεσαν ότι η στάση του ΚΙΝΑΛ είναι στάση υπευθυνότητας και σοβαρότητας, υπογραμμίζοντας πως «είναι εμβληματική επέτειος για μας το Πολυτεχνείο, αλλά δεν παίζουμε με τη φωτιά. Είναι αυτονόητο, με 70 και πλέον νεκρούς χθες, να προέχει η δημόσια Υγεία», ενώ υπενθύμισαν τη σχετική τοποθέτηση της Φώφης Γεννηματά στην πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή.

Όπως αποκάλυψε  ο Παύλος Χρηστίδης, λίγη ώρα νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνήσει στη Φώφη Γεννηματά με την πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής να του τονίζει πως ήταν λάθος χειρισμός της κυβέρνησης να πολώσει την κατάσταση, εστιάζοντας στην ανάγκη να κλείσει άμεσα το ζήτημα.

Όσον αφορά στην τηλεφωνική συνομιλία της κ. Γεννηματά με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ότι εξήγησε τη θέση του Κινήματος Αλλαγής για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και επανέλαβε πως καταδικάζει την απόφαση αυταρχισμού της ΕΛ.ΑΣ. για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων, καθιστώντας σαφές ότι κάθε κόμμα θα αποφασίσει αυτόνομα πώς θα κλιμακώσει πολιτικά την αντίδραση του γι’ αυτό.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής προχώρησαν σε καταγγελία για υπερβολική κι ετεροβαρή προβολή της κυβέρνησης από τα τηλεοπτικά κανάλια έναντι του ΚΙΝΑΛ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσαν, από τις 15 Οκτωβρίου μέχρι την επιβολή του lockdown την περασμένη εβδομάδα, στα τηλεοπτικά κανάλια, τα κυβερνητικά στελέχη και οι εκπρόσωποι της ΝΔ εμφανίστηκαν 210 φορές, του ΣΥΡΙΖΑ 90 και του Κινήματος Αλλαγής 19.

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (1815)
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK