00:50 06 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η πρόεδρος του ΣτΕ, Μαρία Σαρπ, επικαλέστηκε λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς της COVID-19, κρίνοντας ουσιαστικά συνταγματική την απαγόρευση δημοσίων υπαίθριων συναθροίσεων για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

Την αντίδραση του ΜέΡΑ25 προκάλεσε η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που απέρριψε το αίτημα για την έκδοση προσωρινής διαταγής προκειμένου να μην εφαρμοστεί η απόφαση για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων στην επέτειο του Πολυτεχνείου. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «το Συμβούλιο της Επικρατείας αφού η Πρόεδρός του δυσκολεύτηκε αρκετά όλη τη μέρα με την απόφαση που θα έβγαζε επί της προσωρινής διαταγής -μιας και συνήθως αυτές οι αποφάσεις βγαίνουν πολύ σύντομα μετά την συζήτηση της υπόθεσης-, εν τέλει αποφάσισε πως επί της αρχής -στο επίπεδο δηλαδή της προσωρινής διαταγής- είναι νόμιμη η αυταρχική απόφαση της Κυβέρνησης».

Μάλιστα, επισημαίνει ότι ανέθεσε την υπόθεση σε έναν «συντηρητικό – μνημονιακό εισηγητή ώστε και η οριστική έκβαση της να είναι της αρεσκείας της Κυβέρνησης». 

Τέλος, εκφράζει την ελπίδα για την ύπαρξη μιας μειοψηφίας που «θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα προασπίσει την Δημοκρατία, το Σύνταγμα, τον Κοινοβουλευτισμό και τα πολιτικά δικαιώματα και ελευθερίες των πολιτών».

Νωρίτερα, η πρόεδρος του ΣτΕ, Μαρία Σαρπ, έκρινε συνταγματική την απαγόρευση δημόσιων υπαίθριων συναθροίσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου επικαλούμενη λόγους δημοσίου συμφέροντος και προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο διασποράς της COVID-19.

Αξίζει να σημειωθεί πως ότι με ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων θεωρεί ότι η απόφαση για γενική απαγόρευση των συναθροίσεων σε όλη την Επικράτεια βρίσκεται εκτός Συνταγματικού πλαισίου και θα πρέπει άμεσα να ανακληθεί.

Tags:
επέτειος του Πολυτεχνείου, Πολυτεχνείο, Συμβούλιο της Ευρώπης, ΜέΡΑ25
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK