00:14 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 20
Βρείτε μας

Το χθεσινό σκηνικό μεγάλης έντασης χθες, στο κέντρο της Αθήνας, με αφορμή την ημέρα μνήμης του Πολυτεχνείου σχολίασε στο Sputnik o Νίκος Ρεμπάπης, εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. 

«Από τις χθεσινές εικόνες, ακόμα και ο πιο δύσπιστος μπορεί να δει ότι οι διαδηλωτές τήρησαν με μεγάλη υπευθυνότητα όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας τους και κατά συνέπεια της δημόσιας υγείας. Οι μοναδικοί που δεν το έκαναν αυτό ήταν οι ίδιοι οι κατασταλτικοί μηχανισμοί, ο κρατικός μηχανισμός που πέρα από το όργιο καταστολής είχε κατακλύσει το κέντρο της Αθήνας χωρίς να τηρούν οποιοδήποτε μέρος» επισημαίνει στο Sputnik o Νίκος Ρεμπάπης, εκπρόσωπος του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ. 

«Είδαμε δυνάμεις καταστολής να στρέφονται απέναντι στους διαδηλωτές που τηρούσαν τα μέτρα, ενάντια σε βουλευτές του ΚΚΕ, στον ίδιο τον γενικό γραμματέα, Δημήτρη Κουτσούμπα. Είδαμε να ξυλοκοπούν αδιακρίτως διαδηλωτές, να κάνουν προσαγωγές και να βγαίνει ένας ολόκληρος στρατός από ΜΑΤ και να αναλαμβάνει δράση. Η κυβέρνηση, παίρνοντας την απόφαση να απαγορεύσει τις συναθροίσεις, δεν στάθηκε μόνο ενάντια στο ΚΚΕ, αλλά και απέναντι στον λαό. Σε έναν λαό που αντιμετωπίζει τους κινδύνους της πανδημίας, που βλέπει την κατάρρευση του συστήματος υγείας και την επίταξη ιδιωτών γιατρών ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του δημοσίου. Σε αυτόν τον λαό πήρε την απόφαση η κυβέρνηση να απαγορεύσει τις συγκεντρώσεις» προσθέτει ο κ. Ρεμπάπης.

Την ίδια στιγμή, τονίζει ότι η κυβερνητική απόφαση ακυρώθηκε στην πράξη και η κυβέρνηση «έφαγε τα μούτρα της».

«Χθες, η κυβερνητική απόφαση ακυρώθηκε στην πράξη, χάρη στην αποφασιστική στάση του ΚΚΕ και του εργατικού κινήματος που έδειξε ότι διαθέτει και τη δύναμη και την οργάνωση και την εφευρετικότητα να υπερασπιστεί σήμερα, με όλα τα μέσα, το δίκαιο του λαού. Το κυβερνητικό επιτελείο επιχείρησε μια σύγκρουση για το Πολυτεχνείο ώστε να μεταθέσει τις δικές της μεγάλες ευθύνες για τη διαχείριση της πανδημίας. Αυτό που επιθυμεί η κυβέρνηση είναι να συζητηθούν οι απαγορεύσεις κι όχι η τραγική κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της υγείας» υπογραμμίζει ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ και συμπληρώνει:

«Η κυβέρνηση απέτυχε και στο δεύτερο κομμάτι του σχεδιασμού της, που ήταν να σβήσει το μήνυμα του Πολυτεχνείου. Μην ξεχνάτε ότι το Πολυτεχνείο δεν ήταν ποτέ ένα ένα "μνημόσυνο", ήταν πάντα διεκδίκηση. Έτσι ξεκίνησε και έτσι τιμάται εδώ και 47 χρόνια. Το χθεσινό νόημα των συγκεντρώσεων πέρα από το να τσακιστεί η απαράδεκτη κυβερνητική πολιτική ήταν οι διεκδικήσεις για την υγεία και τα δικαιώματα του λαού. Το μήνυμα ήταν πολύ αιχμηρό καθότι ο λαός έχει να αντιμετωπίσει τα δύσκολα που έρχονται λόγω πανδημίας, αλλά και το γεγονός ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να φέρει τερατουργήματα στη Βουλή προς ψήφιση. Το επόμενο διάστημα έρχεται νόμος για το δεκάωρο».

Tags:
απαγόρευση, πορεία, πανδημία, Πολυτεχνείο, ΚΚΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK