13:55 28 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
COVID-19 Ελλάδα (2539)
0 30
Βρείτε μας

«Ο κύριος Μητσοτάκης βάζει τον εκπρόσωπό του να λέει ψέματα και αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων» ανέφερε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανάρτησή του στο Facebook.

Νέα επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Με ανάρτησή του στο Facebook το μεσημέρι της Τετάρτης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί την κυβέρνηση για εγκληματικές ευθύνες για τη διαχείρισης της πανδημίας του κορονοϊού.

Σχολιάζοντας σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία», «που αποκαλύπτει τη σύμβαση του ΕΟΔΥ με ιδιωτική εταιρεία για τη δημιουργία παράλληλου συστήματος καταγραφής κρουσμάτων πέρα από αυτό της ΗΔΙΚΑ, που συνέχισε να λειτουργεί», κάνει λόγο για παράλληλη καταγραφή κρουσμάτων, που όπως σημειώνει, «οδήγησε σε ένα πρωτοφανές μπάχαλο με αποτέλεσμα τα στατιστικά στοιχεία βάσει των οποίων οι επιστήμονες κλήθηκαν να αποφανθούν, να είναι απολύτως αμφισβητήσιμα τόσο ως προς το μέγεθος όσο και ως προς τη χρονικότητα».

Όπως σχολιάζει ο κ. Τσίπρας, η επιτροπή λοιμωξιολόγων καλείται να πάρει αποφάσεις και να κάνει εισηγήσεις, χωρίς να έχει πλήρη γνώση των στοιχείων.

«Και ο κ. Μητσοτάκης βάζει τον εκπρόσωπό του να λέει ψέματα και αρνείται να δώσει στη δημοσιότητα τα πρακτικά της επιτροπής των λοιμωξιολόγων» επισημαίνει.

Σημειώνοντας ότι «αν βρισκόμασταν σε οποιαδήποτε άλλη χώρα της ΕΕ και αποκαλύπτονταν παράλληλο σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, δύο μέρες μετά τη δημόσια διάψευση του κυβερνητικού εκπροσώπου, το λιγότερο που θα είχαμε θα ήταν οι παραιτήσεις των αρμοδίων υπουργών αλλά και όσων έσπευσαν να συγκαλύψουν την αλήθεια».

Υπογραμμίζοντας ότι η ευθύνη έχει να κάνει με ανθρώπινες ζωές και αφορά τον ίδιο τον πρωθυπουργό, τόνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν θα αποφύγει να λογοδοτήσει «όχι στην αντιπολίτευση αλλά στους πολίτες».

Θέμα:
COVID-19 Ελλάδα (2539)
Tags:
πανδημία, τεστ, κρούσματα, ΕΟΔΥ, κορονοϊός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK