20:11 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 22
Βρείτε μας

Σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση εξαπέλυσε το ΚΚΕ με αφορμή την απαγόρευση συγκεντρώσεων ως μέτρο αποφυγής της διασποράς του κορονοϊού ενόψει της επετείου της δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Ως «αντιδημοκρατική» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του την απόφαση για απαγόρευση συναθροίσεων αύριο Κυριακή, στο πλαίσιο της επετείου δολοφονίας του 15χρονου τότε Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Παράλληλα σημειώνεται ότι μετά το «κρεσέντο καταστολής» κατά τον εορτασμό του Πολυτεχνείου, η κυβέρνηση «επιλέγει ξανά τον δρόμο του αυταρχισμού και της αυτογελοιοποίησης».

«Η κυβέρνηση, μετά το κρεσέντο καταστολής τις ημέρες του εορτασμού του Πολυτεχνείου, επιλέγει ξανά το δρόμο του αυταρχισμού, αλλά και της αυτογελοιοποίησης, μέσα από την αντιδημοκρατική απαγόρευση των συναθροίσεων άνω των τεσσάρων ατόμων, σε όλη την Επικράτεια» σχολιάζει το ΚΚΕ.

Το κόμμα της αντιπολίτευσης κατηγορεί επίσης την κυβέρνηση ότι «δεν ενδιαφέρεται για την προστασία του λαού» γεγονός που αναδεικνύεται από «τα πεπραγμένα της στο κομμάτι της δημόσιας υγείας».

Στο πλαίσιο αυτό, η ανακοίνωση αναφέρει πως η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την πανδημία «ως ευκαιρία» για να γενικεύσει την «καταστολή και περιστολή των λαϊκών ελευθεριών» και την «μονιμοποίηση τέτοιων απαράδεκτων απαγορεύσεων».

Tags:
Αλέξης Γρηγορόπουλος, διαδήλωση, συγκέντρωση, κριτική, Κυβέρνηση, κορονοϊός, απαγόρευση, ΚΚΕ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK