20:20 21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 22
Βρείτε μας

Ο Τραμπ, σύμφωνα με τον Βαρουφάκη, ζήτησε ως αντάλλαγμα πληροφορίες για την πηγή της διαρροής των e-mails της Χίλαρι Κλίντον.

Πρόταση απονομής χάριτος από τον Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να είχε απορρίψει ο Τζούλιαν Ασάνζ, σύμφωνα με τον Γιάνη Βαρουφάκη.

Συζητώντας με άλλους υποστηρικτές του Ασάνζ, τους διάσημους καλλιτέχνες Κεν Λόουτς, Μπράιαν Ίνο και Ρότζερ Γουότερς, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25, όπως γνωστοποίησε μέσω ανακοίνωσης το κόμμα του, αποκάλυψε και τους λόγους για τους οποίους αρνήθηκε ο Ασάνζ.

Ο κ. Βαρουφάκης ισχυρίστηκε πως ο ιδρυτής του Wikileaks δεν ήταν σύμφωνος με τον όρο του Αμερικανού Προέδρου, ο οποίος απαίτησε να αποκαλύψει πληροφορίες για την πηγή της διαρροής των e-mails της Χίλαρι Κλίντον. Κάτι που αντιβαίνει στην ιδεολογία του.

Παράλληλα, στην ανακοίνωση του ΜέΡΑ25 τονίζεται επίσης ότι κατά τη συζήτηση που είχε ο Γ. Βαρουφάκης με τους διάσημους καλλιτέχνες, διαπιστώθηκε ότι «η υπόθεση Ασάνζ βρίσκεται στη δραματική της κορύφωση», μετά από πολλά χρόνια, αλλά και ότι «βασικό στοίχημα των διωκτών του ήταν ο ίδιος να εξοντωθεί ψυχολογικά αλλά και βιολογικά, ώστε (το σημαντικότερο) κανείς να μη διανοηθεί να ακολουθήσει το παράδειγμά του».

Ως εκ τούτου, προστίθεται στην ανακοίνωση, «βασικό καθήκον των δημοκρατικών πολιτών σε όλη τη Γη είναι να αναπαράγουν αυτό το παράδειγμα, να συντηρούν στη δημόσια ορατότητα τόσο τις αποκαλύψεις του Τζούλιαν όσο και τις κατάπτυστες μεθοδεύσεις για την εξόντωσή του».
Tags:
Χίλαρι Κλίντον, Ντόναλντ Τραμπ, Τζούλιαν Ασάνζ, Γιάνης Βαρουφάκης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK