09:14 17 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Το ενδεχόμενο διερευνητικών επαφών με την Τουρκία σχολιάζει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας την ανάγκη αποκλεισμού σε κάθε τουρκική απόπειρα διεύρυνσης της ατζέντας των συνομιλιών.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «οφείλει να αποκλείσει κάθετα κάθε τουρκική απόπειρα διεύρυνσης της ατζέντας» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με το ενδεχόμενο έναρξης διερευνητικών επαφών με την Τουρκία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι θα πρέπει να αποκλειστούν αναφορές σε «δήθεν ζητήματα ''γκρίζων ζωνών'' ή ''αποστρατιωτικοποιημένων νησιών''».

Παράλληλα, στην ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι ενώ έχει ζητηθεί ενημέρωση για την επίσκεψη του πρωθυπουργού της Αλβανίας «μαθαίνουμε από τον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας για ενδεχόμενη συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας στα Τίρανα».

«Ποια είναι η θέση της κυβέρνησης σε σχέση με μια τέτοια συνάντηση και για ποιο λόγο να πραγματοποιηθεί στα Τίρανα αντί, π.χ., στις Βρυξέλλες;» διερωτάται η αξιωματική αντιπολίτευση.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ερωτηθείς για τις δηλώσεις Τσαβούσογλου σχετικά με τις διερευνητικές επαφές εξήγησε ότι η διαδικασία είναι απλή και από τη στιγμή που υπάρχει διάθεση, καθορίζεται ημερομηνία και ανακοινώνεται από κοινού. «Κρατώ ως θετική την πρόθεση» συνέχισε και πρόσθεσε ότι πρέπει «να σταματήσουμε να παίζουμε τις κουμπάρες, να καθίσουμε να βρούμε την ημερομηνία να ξεκινήσουν οι επαφές».

Tags:
Κυριάκος Μητσοτάκης, Κυβέρνηση, Ελλάδα, Τουρκία, ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK