20:00 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 22
Βρείτε μας

Έντονες επικρίσεις προς την κυβέρνηση εκφράζει ο Αλέξης Τσίπρας, από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, όπου και βρέθηκε σήμερα.

Από την Πάτρα, όπου βρέθηκε σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση.

Μετά το πέρας της επίσκεψής του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της πόλης και της σύσκεψης που προηγήθηκε με τη διοίκηση της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, του νοσηλευτικού ιδρύματος και διευθυντές κλινικών, για την αντιμετώπιση της πανδημίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στην κυβέρνηση για το θέμα των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού.

«Νομίζω ότι στην υπόθεση του εμβολιασμού φανερώνεται η πρωτοφανής ανεπάρκεια του λεγόμενου επιτελικού κράτους. Ένα επιτελικό κράτος που δεν είναι σε θέση ούτε να οργανώσει στοιχειωδώς τον εμβολιασμό, ώστε άνθρωποι 85-90 ετών να μην αναγκάζονται να μετακινηθούν μεγάλες αποστάσεις και να βρεθούν στα νοσοκομεία για να εμβολιαστούν, δηλαδή σε έναν χώρο που αντικειμενικά υπάρχουν και μικρόβια και ιοί και είναι δύσκολος χώρος για αυτές τις ηλικίες, ενώ υπάρχουν τοπικές μονάδες υγείας ή κέντρα υγείας, τα οποία αν ήταν στελεχωμένα, θα μπορούσαν να αναλάβουν τον εμβολιασμό. Ο εμβολιασμός είναι για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας, δεν είναι δουλειά των νοσοκομείων. Αυτή λοιπόν η πρωτοφανής επιτελική ανικανότητα του κράτους του κυρίου Μητσοτάκη μας έχει οδηγήσει εδώ» δήλωσε, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

O Αλέξης Τσίπρας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο
© Φωτογραφία : SOOC/Menelaos Michalatos
O Αλέξης Τσίπρας στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο

Αναφέρθηκε στις δηλώσεις που είχε κάνει ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τον Δεκέμβριο για «δύο εκατομμύρια εμβόλια τον πρώτο μήνα», συμπληρώνοντας πως «οι παραγγελίες αφορούν για ένα εκατομμύριο μέχρι τον Μάρτιο».

«Χθες, ο κύριος Μητσοτάκης μάς διαβεβαίωσε ότι από τον Απρίλιο και μετά θα υπάρχει επάρκεια σε εμβόλια. Δεν έχω λόγο να τον αμφισβητήσω, θα κριθεί από αυτό. Αλλά θα κριθεί, κυρίως, και από την αξιοποίηση των εμβολίων, διότι δεν είναι μόνο μεγάλο θέμα το θέμα της επάρκειας, διότι και εγώ ζήτησα πρωτοβουλίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για να διασφαλιστεί αυτή η επάρκεια, αλλά μεγάλο και κρίσιμο ζήτημα είναι ο ρυθμός του εμβολιασμού» είπε και έκρινε ως «χαμηλό» τον ρυθμό με τον οποίο γίνονται οι εμβολιασμοί στη χώρα μας.

«Αυτή τη στιγμή ο ρυθμός είναι τόσο χαμηλός, που ούτε του χρόνου τέτοιο καιρό δεν θα υπάρχει καμία πιθανότητα για τη δημιουργία της λεγόμενης ανοσίας στην κοινωνία» ανέφερε, χαρακτηριστικά και συμπέρανε πως για να εκπληρωθούν οι στόχοι που έχει εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, «πρέπει αντί για 5.000 εμβόλια την ημέρα να γίνονται 25.000 εμβόλια την ημέρα». 

«Η αίσθησή μας είναι ότι με αυτή την ανοργανωσιά, αυτό είναι κάτι άπιαστο. Όταν μίλησαν για 1.018 εμβολιαστικά κέντρα και αυτή τη στιγμή λειτουργούν μόνο 144, έχω βάσιμες ενδείξεις και υποψίες να πιστεύω ότι ο ρυθμός του εμβολιασμού και η ανοργανωσιά του επιτελικού κράτους του κ. Μητσοτάκη και η επιτελική ανικανότητα είναι μία μεγάλη τροχοπέδη και θα αποδειχθεί μια μεγάλη τροχοπέδη για την καταπολέμηση της πανδημίας, ώστε να ξεμπερδέψουμε επιτέλους με αυτό τον βραχνά».
Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο
© Φωτογραφία : SOOC/Menelaos Michalatos
Επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στο Ρίο

Αναφερόμενος στην επικοινωνία που είχε με τους νοσοκομειακούς γιατρούς, σημείωσε πως πρέπει να στηριχθούν από την πολιτεία. «Πρέπει να στηρίξουμε και το εθνικό σύστημα υγείας, διότι όχι μόνο δεν ξεμπερδέψαμε με τον κορονοϊό, αλλά και γιατί, αν πρέπει βγάλουμε ένα δίδαγμα από όλη αυτή την περιπέτεια με την πανδημία, είναι ότι οι ανόητες θεωρίες περί ρύθμισης των πάντων από την αγορά πρέπει να παραμεριστούν και να ενισχυθεί το κοινωνικό κράτος. Διότι χρειαζόμαστε ένα ισχυρό και ανθρώπινο κράτος, ώστε να μπορέσει να καλύψει τις ανάγκες της μεγάλης πλειοψηφίας του ελληνικού λαού».

Άρα, επισήμανε, «χρειαζόμαστε και ένα νέο αναβαθμισμένο εθνικό σύστημα υγείας».

«Το βασικό μήνυμα που θέλω να δώσω είναι ότι οφείλουμε ευγνωμοσύνη στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής, γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό, που έδωσαν και δίνουν καθημερινά μία πολύ δύσκολη μάχη. Και αυτούς τους ανθρώπους δεν αρκεί να τους χειροκροτούμε και μετά να τους ξεχνάμε, να μην πληρώνουμε τις υπερωρίες τους και να βάζουμε διοικήσεις σε κάποια νοσοκομεία να κάνουν και ΕΔΕ γιατί τόλμησαν να νοσήσουν και να τους διώκουμε. Και μετά να έχουμε δηλώσεις υπουργών και να τους στοχοποιούμε, ρίχνοντάς τους την ευθύνη για την ανεπάρκεια των πολιτικών αποφάσεων της ίδιας της κυβέρνησης».
Tags:
νοσοκομείο, κορονοϊός, εμβολιασμός, εμβόλιο, Αλέξης Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK