07:02 18 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 31
Βρείτε μας

Τα πυρά του εναντίον της ελληνικής κυβέρνησης αναφορικά με το νομοσχέδιο για την απόκτηση των γαλλικών μαχητικών Rafale, ασκεί ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Την πεποίθησή του πως οι εξοπλισμοί που αγοράζει από τη Γαλλία η χώρα μας είναι πρωτίστως για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες και όχι για την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, εξέφρασε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής για την αγορά των 18 γαλλικών αεροσκαφών Rafale, o κ. Κουτσούμποας πρόσθεσε μάλιστα πως ο λαός της Ελλάδας πληρώνει κάθε χρόνο 4 δισ. ευρώ στο ΝΑΤΟ, το οποίο τροφοδοτεί την επιθετικότητα της Τουρκίας.

Όπως εξήγησε, η θέση του ΚΚΕ να καταψηφίσει το νομοσχέδιο ευθυγραμμίζεται με τις ανάγκες του λαού και είναι ενάντια στα πολεμοκάπηλα σχέδια των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

Στο ίδιο μήκος κύματος συνέχισε λέγοντας πως η κυβέρνηση βρήκε χρόνο για να αποκτήσει «Rafale» που θα κοστίσουν πανάκριβα στο λαό, ενώ επί έναν χρόνο δεν βρήκε περισσότερα ΜΜΜ ούτε έκανε προσλήψεις υγειονομικών και εκπαιδευτικών που έχει ανάγκη ο λαός.

Στη συνέχεια, διερωτήθηκε: «Ποια συμφέροντα υπηρετούν η μετατροπή στρατηγικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων και υποδομών της Ελλάδας σε πολεμικά ορμητήρια των ΑμερικανοΝΑΤΟϊκών και η διαθεσιμότητα όλων των στρατοπέδων για τις ανάγκες τους, όπως προβλέπει η ελληνοαμερικανική Στρατιωτική Συμφωνία;»

Συμπλήρωσε μάλιστα πως: «Μαθαίνουμε πως συζητιέται και επιπλέον νέα πολυετής ανανέωση της συμφωνίας και παραχώρηση επιπλέον βάσεων στις ΗΠΑ».

«Ο ελληνικός λαός ματώνει για να ξεχρεώνει μία συμμαχία που δεν βλέπει σύνορα στο Αιγαίο, δεν βλέπει απαράδεκτες βλέψεις της Τουρκίας, τροφοδοτώντας τελικά την επιθετικότητά της. Τι δουλειά έχει ο ελληνικός λαός να χρυσοπληρώνει ώρες πτήσης ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών, που έχουν μάλιστα πεπερασμένο όριο, πάνω από χώρες των Βαλκανίων, να "περιπολούν" σε ρόλο μπράβου του ΝΑΤΟ; Η κούρσα των εξοπλισμών "τρέχει" και εγγυάται μόνο τα αμερικανοΝΑΤΟϊκά σχέδια και τα κέρδη των πολεμικών βιομηχανιών που τα χρυσοπληρώνουν οι λαοί, ακόμα και με το αίμα τους» υποστήριξε ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.
Tags:
ΕΕ, ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Rafale, ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK