06:53 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
Lockdown (1686)
0 11
Βρείτε μας

Ο Αλέξης Τσίπρας αναγνώρισε ότι παρά τη δραματικά μειωμένη αγοραστική δύναμη, θα δοθεί ανάσα στην αγορά με το άνοιγμα των καταστημάτων.

Να μην αποτελέσει το άνοιγμα της αγοράς «δικαιολογία» ώστε να μην ληφθούν μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων ζητά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων. 

Μάλιστα, προειδοποιεί ότι «δεν αρκεί να βγουν πρόσκαιρα τα λουκέτα. Αν δεν παρθούν έστω και τώρα, έστω και με καθυστέρηση, ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης, τα λουκέτα θα είναι οριστικά την επόμενη φορά και χιλιάδες εργαζόμενοι θα βρεθούν στον δρόμο».

«Σήμερα που το λιανεμπόριο άνοιξε, είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία να στηρίξουμε τα τοπικά καταστήματα και τις μικρές επιχειρήσεις της περιοχής μας, τηρώντας πάντα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας» υπογραμμίζει.

Στη συνέχεια προτείνει να μετατραπεί το σύνολο της επιστρεπτέας προκαταβολής σε μη επιστρεπτέα ενίσχυση, να θεσμοθετηθεί η κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων για τη διατήρηση των θέσεων και σχέσεων εργασίας και για την περίοδο μετά την άρση του lockdown

Επίσης, να προχωρήσει η κυβέρνηση σε ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους που δημιουργήθηκε στην πανδημία, με πρόβλεψη και για τη διαγραφή μέρους και της βασικής οφειλής, όπως είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τις 120 δόσεις για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία. 

Σήμερα που το λιανεμπόριο άνοιξε, είναι μία πρώτης τάξης ευκαιρία να στηρίξουμε τα τοπικά καταστήματα και τις μικρές...

Δημοσιεύτηκε από Alexis Tsipras στις Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2021

Τέλος, αντί για παρατάσεις, να αποσυρθεί ο πτωχευτικός νόμος, «ο οποίος εν μέσω πρωτοφανούς ύφεσης το μόνο που διασφαλίζει είναι πλειστηριασμοί και αθρόες πτωχεύσεις επιχειρήσεων, επαγγελματιών και νοικοκυριών».

«Ξέρω ότι σήμερα χιλιάδες εργαζόμενοι πήγαν μετά από καιρό στη δουλειά τους σε καθεστώς ανασφάλειας για το αύριο. Ότι χιλιάδες καταστηματάρχες ψάχνουν από το πρωί "σωσίβιο" από τα χρέη και τις υποχρεώσεις που έχουν συσσωρευθεί», συνεχίζει και σχολιάζει πως «γι' αυτό και η απροθυμία της κυβέρνησης να στηρίξει τους ανθρώπους της πραγματικής οικονομίας αποτελεί τη μεγάλη τροχοπέδη της επόμενης μέρας».

«Τα μέτρα στήριξης ή θα ληφθούν τώρα ή οποιαδήποτε συζήτηση για "ανάκαμψη" είναι άνευ αντικειμένου» καταλήγει.

Θέμα:
Lockdown (1686)
Tags:
λιανεμπόριο, ανοιχτά καταστήματα, καταστήματα, ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK