19:38 07 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Για εργαλειοποίηση της πανδημίας όσον αφορά την απαγόρευση συναθροίσεων κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση, με τη Νέα Δημοκρατία να κάνει λόγο για υποκρισία.

Δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης ασκεί σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κάνοντας λόγο για «εργαλειοποίηση» της πανδημίας του κορονοϊού προκειμένου «να καταπνίξει τις κοινωνικές αντιδράσεις» μέσω της απαγόρευσης συναθροίσεων άνω των 100 ατόμων.

Όπως αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, αντί η κυβέρνηση να λάβει μέτρα «για τις πραγματικές εστίες υπερμετάδοσης και να νομοθετεί για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας και την οικονομική στήριξη εργαζομένων και επιχειρήσεων εργαλειοποιεί την πανδημία».

«Προσπαθεί να πείσει πως ο κορονοϊός κολλάει με 100 άτομα σε πολιτική διαμαρτυρία στα Προπύλαια, αλλά δεν κολλάει με χιλιάδες πολίτες στοιβαγμένους σε τρένα, λεωφορεία, εργοστάσια ή σε ουρές στην Ερμού» αναφέρει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ «το νομοσχέδιο Κεραμέως έχει ως μοναδικό στόχο τη δημιουργία πελατείας για τα ιδιωτικά κολέγια» μέσω της υποβάθμισης των ΑΕΙ. 

«Υποβαθμίζει τα ΑΕΙ, εντείνει την υποστελέχωσή τους, μειώνει τον αριθμό των εισακτέων, δρομολογεί κλείσιμο τμημάτων και προβλέπει μόνο την πρόσληψη ειδικών φρουρών για τη φύλαξη των πανεπιστημίων».

Στη συνέχεια σημειώνεται ότι «το σύνολο της πανεπιστημιακής κοινότητας» αντιτάσσεται σε αυτόν τον σχεδιασμό καλώντας στο πλαίσιο αυτό την κυβέρνηση «να αποσύρει άμεσα το σχέδιό της και να ακούσει τις αντιπροτάσεις που έχουν τόσο οι πρυτάνεις όσο και οι περισσότεροι από 1.200 πανεπιστημιακοί που έχουν υπογράψει σχετικό κείμενο».

«Αντί να σπαταλήσει λεφτά για προσλήψεις ειδικών φρουρών, να ενισχύσει οικονομικά τα πανεπιστήμια και να προχωρήσει στις απαραίτητες προσλήψεις εκπαιδευτικού και ερευνητικού προσωπικού. [...] Ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει τον δίκαιο αγώνα της πανεπιστημιακής κοινότητας και στέκεται ενάντια στην επιχείρηση συκοφάντησης του δημόσιου πανεπιστημίου» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΝΔ: Απολύτως κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι

Από την πλευρά της, η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωση της απαντά στην κριτική του ΣΥΡΙΖΑ καταλογίζοντας υποκρισία στην ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στη συνέχεια, σημειώνει ότι το κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνέρχεσθαι «ασκείται κανονικά στο πλαίσιο που ορίζουν οι έκτακτοι υγειονομικοί κανόνες».

«Είναι εντελώς υποκριτικό όμως από τη μια να καταγγέλλεις σε κάθε έξαρση την κυβέρνηση, ενώ την ίδια στιγμή αγνοείς προκλητικά τα υγειονομικά μέτρα που η ίδια η επιστημονική κοινότητα προτείνει» σημειώνει η ΝΔ.

Στο πλαίσιο αυτό τονίζεται ότι ο κορονοϊός δυνητικά μπορεί να κολλήσει παντού, «όπου υπάρχει συγχρωτισμός».

«Δεν κάνει διακρίσεις, ούτε στις εμπορικές δραστηριότητες, ούτε στις θρησκευτικές τελετές, ούτε στις πορείες που μετέχει ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος βλέπει εστίες υπερμετάδοσης παντού, εκτός από τις συγκεντρώσεις που συμμετέχει ή διοργανώνει».
Tags:
συγκέντρωση, απαγόρευση, ανακοίνωση, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK