12:44 05 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
Από
0 93
Βρείτε μας

Την άμεση προμήθεια του ρωσικού εμβολίου, την υιοθέτηση μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής και τη λήψη μέτρων για τους οικονομικά ασθενέστερους εν μέσω πανδημίας, ζητά ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, μιλώντας στο Sputnik.

Την άποψη ότι η Ελλάδα πρέπει να υιοθετήσει μια αντίληψη πέρα από το ευρωπαϊκό και το αμερικανικό κατεστημένο εξέφρασε μιλώντας στο Sputnik ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Η Ελλάδα πρέπει να αποστασιοποιηθεί από την ΕΕ και να προμηθευτεί άμεσα το ρωσικό εμβόλιο Sputnik V. Η Γερμανία κοιτάζει διαρκώς το προσωπικό της συμφέρον και προμηθεύεται φάρμακα και εμβόλια χωρίς να ρωτήσει κανέναν, συνεπώς μπορεί να το κάνει και η Ελλάδα. Η χώρα μας πρέπει να αντιληφθεί ότι οι Γερμανοί τελικά κατάλαβαν πως τα εμβόλια που ενέκριναν, τους δημιουργούν μεγαλύτερο πονοκέφαλο, παρά λύσεις. Δείτε τι συμβαίνει με τον πόλεμο των φαρμακευτικών. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι η ΕΕ θα αναγκαστεί να προμηθευτεί το ρωσικό εμβόλιο».

Αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου, για «μεγαλύτερο περιθώριο αισιοδοξίας για να συνεννοηθούμε με τους Αμερικανούς», ο κ. Βελόπουλος σχολίασε:

«Δυστυχώς το ελληνικό πολιτικό σύστημα νομίζει ότι με την αλλαγή της προεδρίας των ΗΠΑ αλλάζει και η πολιτική. Γι' αυτό έχουν φτάσει την Ελλάδα στον πάτο ασκώντας μονοδιάστατη πολιτική με τις ΗΠΑ, ενώ η εξωτερική πολιτική θα έπρεπε να είναι πολυπολική. Πρέπει να υπάρχουν ανοιχτές γέφυρες με τη Ρωσία, καθώς οι ΗΠΑ άλλα πράγματα υποσχέθηκαν ιστορικά και άλλα έκαναν τελικά».

Όπως υπενθυμίζει, όταν το 1976 εξελέγη Πρόεδρος των ΗΠΑ ο Τζίμυ Κάρτερ, υποστήριξε ότι σε τήρηση των προεκλογικών του δεσμεύσεων, επρόκειτο να τερματίσει την τουρκική κατοχή στην Κύπρο.

«Η Ιστορία απέδειξε ότι κάτι τέτοιο δεν έγινε ποτέ».

«Να στηριχθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι»

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης ζήτησε την άμεση στήριξη των όσων πλήττονται οικονομικά από την πανδημία.

«Από τον Μάρτιο, η ελληνική κυβέρνηση έπρεπε να πάρει πιο ουσιαστικά μέτρα για για θωράκιση της οικονομίας εν μέσω της πανδημίας όμως δεν το έκανε». 

«Πρέπει να βρεθεί τρόπος να βοηθηθούν οι οικονομικά ασθενέστεροι καθώς μετά την πανδημία θα έχουμε κόλαση στην οικονομία. Μετά το άνοιγμα των καταστημάτων θα δούμε τα πραγματικά λουκέτα και ειδικά στην εστίαση, την οποία "δολοφόνησαν"» καταλήγει ο κ. Βελόπουλος.

Tags:
Τουρκία, ΗΠΑ, κορονοϊός, κοροναϊός, ΕΕ, Κυριάκος Βελόπουλος, εμβόλιο, πανδημία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK