00:19 06 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 31
Βρείτε μας

Από τα βέλη του Αλέξη Τσίπρα δεν ξεφεύγουν ούτε τα ΜΜΕ κατηγορώντας τα για διαφορετική αντιμετώπιση σε σχέση με δύο χρόνια πριν.

Σφοδρή επίθεση, ανάλογη με τις… χιονοπτώσεις που έφερε η Μήδεια στην Αττική, εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση, με αφορμή την επέλαση της κακοκαιρίας στη χώρα και τα σοβαρά προβλήματα που προκάλεσε.

Παράλληλα, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, κατηγορεί προσωπικά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για τον τρόπο αντιμετώπισής τους, ενώ από τα βέλη του δεν ξεφεύγουν ούτε τα ΜΜΕ, υποστηρίζοντας ότι λειτούργησαν διαφορετικά από ό,τι μέχρι πριν από δύο χρόνια.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Αλέξης Τσίπρας, αφού τονίζει ότι «κάθε χρόνο, σε κάθε χιονιά, όλες οι κυβερνήσεις είχαν έγνοια να μην κλείσουν οι δρόμοι και ιδίως η Εθνική Οδός για να μην κοπεί η χώρα στα δυο», κατηγορεί την κυβέρνηση Μητσοτάκη ότι «τα έχει λυμένα αυτά τα θέματα. Την κλείνει από μόνη της. Και για όσο χρειαστεί. Και ούτε γάτα ούτε ζημιά».

Στη συνέχεια, προσθέτει ότι «για όσους είναι αποκλεισμένοι στα σπίτια τους, αφού το επιτελικό κράτος δεν έχει χρόνο να ασχοληθεί με τόσο δευτερεύοντα ζητήματα, όπως η διάνοιξη των δρόμων, η πρωθυπουργική σύσταση είναι υπομονή και όχι άσκοπες μετακινήσεις, μείνετε σπίτι».

«Πώς μπορεί κανείς να κάνει άσκοπες μετακινήσεις όταν έχουμε lockdown, απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις εννιά, ενώ πριν χρειάζεται sms για να βγεις από το σπίτι σου, είναι ένα ενδιαφέρον ερώτημα» συμπληρώνει ο πρώην πρωθυπουργός.

Ακολούθως αναφέρεται στους πολίτες που έχουν μείνει χωρίς θέρμανση και χωρίς νερό, υπογραμμίζοντας:

«Ένα ενδιαφέρον ερώτημα είναι πόσο υπομονή μπορεί να ζητήσει κανείς από τους πολίτες της μισής Αττικής που είναι μεν κλεισμένοι ή αποκλεισμένοι στα σπίτια τους αλλά χωρίς ρεύμα. Από τους πολίτες δηλαδή που μέσα στο κρύο παραμένουν για πάνω από ένα 24ωρο χωρίς θέρμανση, σε κάποιες περιπτώσεις και χωρίς νερό, επειδή έχουν αφήσει τον ΔΕΔΔΗΕ, ενόψει ιδιωτικοποίησης, χωρίς επαρκές προσωπικό για να διορθώσει τις βλάβες».

Συνεχίζοντας, ο Αλέξης Τσίπρας επιτίθεται στα ΜΜΕ, κάνοντας λόγο για διαφορετική αντιμετώπιση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ.

«Σε κάθε περίπτωση όμως, ας μη γινόμαστε κακεντρεχείς. Το επιτελικό κράτος τα πάει θαυμάσια. Και αν αυτό δεν το βιώνουν οι πολίτες που δεινοπαθούν, το επιβεβαιώνουν ωστόσο τα περισσότερα ΜΜΕ. Τα ίδια ακριβώς που δυο χρόνια πριν έσπαγαν τα μικρόφωνα, αν η Εθνική έκλεινε για 15 λεπτά, ενώ σήμερα επαινούν νυχθημερόν τη φοβερή επιτελική ιδέα να κλείσει για δύο ολόκληρες μέρες» σημειώνει.

Καταλήγοντας δεν παραλείπει να συνδυάσει το γεγονός αυτό με τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή, όπου, «σε καθεστώς απόλυτης σιγής, η κυβέρνηση αποφάσισε και νομοθέτησε να κάνει δώρο ακόμα 20 εκατομμύρια ευρώ στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς και να διπλασιάσει τους μισθούς των δικών της παιδιών που μπήκαν τον τελευταίο 1,5 χρόνο στην ΕΡΤ».

«Να πληρώνει δηλαδή δίπλα ο φορολογούμενος την κυβερνητική προπαγάνδα και τους λογοκριτές. Δεν ξέρω αν τελικά ο μηχανισμός του επιτελικού κράτους βούλιαξε στο χιόνι, αλλά ο μηχανισμός της επιτελικής προπαγάνδας αποδεικνύεται εξαιρετικά στιβαρός, αν και μας κοστίζει κάτι παραπάνω» τονίζει.
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK