09:16 09 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 23
Βρείτε μας

Στην κριτική του ΚΙΝΑΛ περί «απελπιστικής καθυστέρησης» να κηρυχθούν σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης οι πληγείσες από την κακοκαιρία «Μήδεια» περιοχές, απάντησε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Το γάντι που πέταξε το Κίνημα Αλλαγής, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «καθυστέρησε απελπιστικά να κηρύξει σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης τις πληγείσες περιοχές» και ειδικά τον Διόνυσο, σήκωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας δεν δίστασε να απαντήσει με σκληρή γλώσσα, κάνοντας λόγο για λαϊκισμό και μικροπολιτικές χυδαιότητες.

«Κάποιοι εκεί στο ΚΙΝΑΛ προσπαθούν να πλειοδοτήσουν σε λαϊκισμό και τελικά μειοδοτούν σε σοβαρότητα! Δεν συνηθίζω να απαντάω σε μικροπολιτικές χυδαιότητες, ειδικά την ώρα της μάχης μέχρι και ο πιο ταλαιπωρημένος συμπολίτης μας να αποκτήσει άμεσα ρεύμα, αλλά όλα έχουν τα όριά τους» έγραψε χαρακτηριστικά στο Facebook.

Υπενθυμίζεται ότι με επίσημη ανακοίνωσή του, το ΚΙΝΑΛ καταλογίζει βαριές ευθύνες τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην Πολιτική Προστασία όσον αφορά στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που προκάλεσε η επέλαση της κακοκαιρίας «Μήδεια» στην Αττική, ιδιαίτερα στα βόρεια προάστια.

«Ο Δήμος Διονύσου στις 16/2 το πρωί έκανε αίτημα στην Περιφέρεια Αττικής, όπου σε χρόνο ρεκόρ ολοκλήρωσε τις προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες και το ίδιο μεσημέρι στις 16:01 το αίτημα της διαβιβάστηκε στην Πολιτική Προστασία. Στις 19:26 της ίδιας ημέρας (δηλ.3 ώρες και 25 λεπτά αμέσως μετά το αίτημα) ο Δήμος Διονύσου κηρύχθηκε σε Έκτακτη ανάγκη, ενώ από τις 18:12 λεπτά οι Ένοπλες δυνάμεις και η Πυροσβεστική υπηρεσία είχαν πάρει εντολή από την Πολιτική Προστασία ενεργοποίησης των μηχανισμών τους, αποστολής μηχανημάτων και στελέχωσης συνεργείων προς αρωγή και συνδρομή του ΔΕΔΔΗΕ και του Δήμου Διονύσου» σημειώνει ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Καταλήγοντας, δε, υπογραμμίζει ότι προέχει η συνδρομή μας στην πλήρη αποκατάσταση των μαζικά κατεστραμμένων δικτύων της ΔΕΗ και του τέλους της ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας, ενώ πρόκειται για «ντροπή και τίποτα περισσότερο».

«Ντροπή! Τίποτε περισσότερο! Τα υπόλοιπα σύντομα... προέχει η συνδρομή μας στην πλήρη αποκατάσταση των μαζικά κατεστραμμένων δικτύων της ΔΕΗ και του τέλους της ταλαιπωρίας των συμπολιτών μας...», έγραψε.

Από την πλευρά του, το ΚΙΝΑΛ, με ανακοίνωσή του, έπειτα από συνάντηση κλιμακίου του κόμματος με την πολιτική ηγεσία του Δήμου Διονύσου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανάφερε ότι:

«Το βασικό συμπέρασμα από τη συνάντηση ήταν πως η Πολιτεία καθυστέρησε υπερβολικά να κηρύξει τις εν λόγω περιοχές σε καθεστώς εκτάκτου ανάγκης με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος και χιλιάδες νοικοκυριά να παραμένουν αποκλεισμένα, χωρίς ρεύμα ή και νερό για μέρες. Αν οι περιοχές είχαν τεθεί εγκαίρως σε καθεστώς έκτακτης ανάγκης, η παρέμβαση του στρατού καθώς και κάθε άλλης απαραίτητης δύναμης θα είχε φέρει αποτελέσματα νωρίτερα».

Αφού τονίζει, δε, ότι η κυβέρνηση «φέρει την πλήρη ευθύνη γιατί έναν σχεδόν χρόνο μετά την ψήφιση του νέου νομοθετικού πλαισίου για την πολιτική προστασία, τα σχέδια αντιμετώπισης χιονοπτώσεων δεν έχουν ολοκληρωθεί σε Δήμους και σε Περιφέρειες της χώρας, ενώ σχεδόν οι μισές Περιφέρειες δεν διαθέτουν ακόμη Περιφερειακό Συντονιστή Πολιτικής Προστασίας», την κάλεσε «να αφήσει επιτέλους τα επικοινωνιακά σόου και να εφαρμόσει τον δικό της νόμο, έναν χρόνο μετά την ψήφισή του. Την καλούμε επίσης, με τις άνετες πλειοψηφίες που διαθέτει σε ΕΝΠΕ και ΚΕΔΕ, να εκπονήσει αμέσως ένα σχέδιο προληπτικών έργων για ολόκληρη την επικράτεια με αντικείμενο την ανθεκτικότητα και τη θωράκιση της χώρας από φυσικές καταστροφές, καθώς επίσης και να ασχοληθεί σοβαρά με τα προβλήματα που προκαλούν οι απηρχαιωμένες υποδομές στα ενεργειακά και άλλα δίκτυα της χώρας. Ενάμιση χρόνο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, η Κυβέρνηση κρίνεται από τα έργα της. Δεν δικαιούται πλέον να επικαλείται ούτε τις αντίστοιχες κυβερνητικές αποτυχίες του Σύριζα ούτε τις κακές συγκυρίες προκειμένου να αποσείσει τις ευθύνες της».

Tags:
κακοκαιρία Μήδεια, κακοκαιρία, ΚΙΝΑΛ, κατάσταση έκτακτης ανάγκης, Διόνυσος, Νίκος Χαρδαλιάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK