16:12 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟY 2021
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 44
Βρείτε μας

Σταθερό το προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση που είδε το φως της δημοσιότητας.

Διαφορά… ασφαλείας εξακολουθεί να διατηρεί η Νέα Δημοκρατία όσον αφορά στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση.

Συγκεκριμένα, όπως αποτυπώθηκε στην έρευνα της «ALCO» για τον τηλεοπτικό σταθμό OΡΕΝ, το κυβερνών κόμμα έχει «αέρα» 14,5 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 38% έναντι 23.5% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ ακολουθούν ΚΙΝΑΛ με 6,6%, ΚΚΕ με 5,5, Ελληνική Λύση με 4,6%, ΜέΡΑ25 με 3% και Πλεύση Ελευθερίας με 1,3%.

Παράλληλα, στο ερώτημα ποιον εμπιστεύεστε περισσότερο για πρωθυπουργό, το 41% των ερωτηθέντων απάντησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 21% τον Αλέξη Τσίπρα. Δεύτερος πάντως ήταν ο… κανένας με ποσοστό 33%, ενώ το 6% δεν απάντησε.

Από εκεί και πέρα, όσον αφορά στη διαχείριση της κακοκαιρίας «Μήδεια» που έπληξε τη χώρα και πώς την αντιμετώπισε ο κρατικός μηχανισμός, για την Αττική το 61% δηλώνει δυσαρεστημένο, ενώ το 39% ικανοποιημένο. Αντίθετα στην υπόλοιπη χώρα το 55% έχει θετική άποψη και το 45% αρνητική. Στο σύνολο το 51% δεν δήλωσε ικανοποιημένο.

Παράλληλα, σχετικά με το «φλέγον» ζήτημα των σεξουαλικών παρενοχλήσεων που έχει κλονίσει το ελληνικό θέατρο και συγκεκριμένα για το αν πρέπει να αλλάξει η νομοθεσία ώστε να μην υπάρχει παραγραφή σε θέματα βιασμού και σεξουαλικής παρενόχλησης, το 86% απάντησε «ναι» και μόλις το 5% «όχι».

Για το πρόγραμμα των εμβολιασμών, το 48% δηλώνει ικανοποιημένο, έναντι ενός 40% για τον μήνα Φεβρουάριο, ενώ για τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση προκειμένου να αντιμετωπιστεί η πανδημία, το 50% δηλώνει πως δεν είναι ικανοποιημένο, ενώ το 44% το αντίθετο.

Σχετικά με το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και την αστυνομία στα Πανεπιστήμια, τέλος, το 53% είναι υπέρ, ενώ το 38% τάσσεται εναντίον.

Tags:
Πλεύση Ελευθερίας, Ελληνική Λύση, ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Δημοκρατία, δημοσκόπηση
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK