05:11 04 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΜΜΑΤΑ
Λήψη σύντομου url
0 11
Βρείτε μας

Ο κ. Ηλιόπουλος αναφέρει στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ ότι υπάρχει σαφής προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη απ’ την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νάσος Ηλιόπουλος μίλησε στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΤ και είπε ότι από την κυβέρνηση Μητσοτάκη υπάρχει σαφής προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης Λιγνάδη, από τη στιγμή που έγιναν γνωστές οι πρώτες επώνυμες καταγγελίες.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι «η κα Μενδώνη θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί» και ότι είναι εξοργιστικό πως δεν το έκανε.

«Πλέον όμως η παραίτησή της δεν αρκεί. Η κα Μενδώνη δεν έχει να απαντήσει τώρα μόνο στον ΣΥΡΙΖΑ. Έχει να απαντήσει στους ηθοποιούς, στο σωματείο τους, στους ανθρώπους του Πολιτισμού, στους ανθρώπους του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης που ζητάνε την παραίτησή της» επισήμανε ο ίδιος. Επιπλέον, υποστήριξε ότι «αν αποδειχτούν οι βαρύτατες κατηγορίες για τον κ. Λιγνάδη, κατανοούμε όλοι τι σημαίνει το να έχει αυτός ο άνθρωπος στα χέρια του ένα χρονικό διάστημα 20 ημερών για να μπορεί να προετοιμαστεί», καθώς και ότι «είναι σημαντικό, επειδή ήδη έχει χαθεί ένα χρονικό διάστημα, οι αρχές να προχωρήσουν με γρήγορους ρυθμούς και να διερευνηθούν όλες οι καταγγελίες που έχουν κατατεθεί».

Ο κ. Ηλιόπουλος παραθέτει τους λόγους που τον οδηγούν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για προσπάθεια συγκάλυψης:

«Όταν στις 6 Φεβρουαρίου βγήκε στη δημοσιότητα η συγκεκριμένη και επώνυμη καταγγελία του Νίκου Σ., όταν το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών είχε επίσης παραλάβει επώνυμες καταγγελίες, το να μιλάει η κα Μενδώνη για φήμες και τοξικό κλίμα και το να δηλώνει ο κ. Μητσοτάκης, μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου, ότι ο κ. Λιγνάδης παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους, όλα αυτά σημαίνουν προσπάθεια συγκάλυψης».

Πρόσθεσε ότι «για 20 μέρες, η κ. Μενδώνη και ο κ. Μητσοτάκης προσπαθούσαν να συγκαλύψουν τις συγκεκριμένες επώνυμες καταγγελίες για τον κ. Λιγνάδη».

«Η στάση τους όμως άλλαξε όταν έμαθαν ότι πρόκειται να κατατεθεί μήνυση για αδίκημα που δεν έχει παραγραφεί».

Σημείωσε ότι τότε έγινε «η απαράδεκτη συνέντευξη Τύπου της κας Μενδώνη, στην οποία δήλωσε ότι όταν άκουσε τις φήμες, μίλησαν με τον κ. Λιγνάδη και τους εξαπάτησε». «Ποιους εξαπάτησε;» διερωτήθηκε. «Μόνο την κα Μενδώνη ή ήταν και ο κ. Μητσοτάκης σε αυτή τη συζήτηση; Και από πότε είναι στις αρμοδιότητες της υπουργού να κάνει το ντετέκτιβ ή τον ανακριτή;» συνέχισε.

Ο κ. Ηλιόπουλος, θεωρεί ότι αυτό το οποίο έπρεπε να κάνει η κα Μενδώνη και ο κ. Μητσοτάκης από τη στιγμή που υπήρχαν επώνυμες καταγγελίες, είναι να βγουν και να ζητήσουν από τη δικαιοσύνη να τις εξετάσει καθώς επίσης και «να δώσουν ένα σήμα να χυθεί άπλετο φως και να παρακινήσουν όσους ανθρώπους ξέρουν να μιλήσουν» τονίζει.

Λέει ακόμα ότι, «ο κ. Λιγνάδης αποτέλεσε προσωπική επιλογή του πρωθυπουργού και ότι γι' αυτό ακύρωσαν τον διαγωνισμό για την κάλυψη της θέσης του διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου που είχε θεσπίσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Καταλήγοντας, υποστηρίζει ότι οφείλουμε ένα τεράστιο ευχαριστώ σε αυτούς τους οποίους βγήκαν μπροστά για να καταγγείλουν όσα υπέστησαν και αναρωτιέται αν κάνουμε όλοι ό,τι μπορούμε για να υπάρχει το κατάλληλο πλαίσιο που θα δίνει το κουράγιο σε αυτούς τους ανθρώπους να μιλήσουν.

Tags:
ΣΥΡΙΖΑ, Κυβέρνηση, Νάσος Ηλιόπουλος, Δημήτρης Λιγνάδης
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK