11:56 06 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Βίντεο κατέγραψαν τη στιγμή που ένας μικρός αστεροειδής μπήκε στην ατμόσφαιρα της Γης και ανεφλέγη πάνω από την Αφρική. Για μια καλή «εξάσκηση» μίλησε η NASA καθώς ήταν η τρίτη φορά που εντοπίστηκε αντικείμενο σε πορεία σύγκρουσης με τη Γη.

Αστεροειδής δύο μέτρων διαλύθηκε μπαίνοντας στην ατμόσφαιρα της Γης, πάνω από την Αφρική, λίγες μόνο ώρες αφότου εντοπίστηκε από τη NASA.

Η στιγμή που ο διαστημικός βράχος μπήκε στην ατμόσφαιρα πάνω από την Μποτσουάνα, καταγράφηκε από αρκετές κάμερες στη γειτονική Νότια Αφρική.

Ο Αστεροειδής που ονομάστηκε «2018 LA» εντοπίστηκε κοντά στην τροχιά της Σελήνης, το πρωί του Σαββάτου, να κατευθύνεται προς τη Γη. Είναι μάλιστα μόλις η τρίτη φορά που επιστήμονες εντοπίζουν αστεροειδή σε απευθείας πορεία σύγκρουσης με τον πλανήτη μας, όπως αναφέρει το AFP.

Στα βίντεο που ανέβηκαν στο YouTube, απεικονίζεται μια μπάλα φωτιά να πλησιάζει και να «μεγαλώνει» πριν καταλήξει να γίνει μια λάμψη και καταστραφεί.

Αξιωματούχοι της NASA δήλωσαν ότι η συνεργασία επιστημόνων και παρατηρητών αστεροειδών ήταν μια καλή άσκηση. Η ικανότητά τους να εστιάζουν σε πιθανές περιοχές πρόσκρουσης κρίνεται καλή για το μέλλον, εάν και όταν ένα μεγαλύτερο αντικείμενο πλησιάσει τη Γη.

«Ήταν ένα πολύ μικρότερο αντικείμενο απ' ό,τι είμαστε επιφορτισμένοι να ανιχνεύουμε και να προειδοποιούμε», δήλωσε ο Lindley Johnson, αξιωματούχος της NASA. «Ωστόσο, αυτό το γεγονός μάς επιτρέπει να εξασκήσουμε τις δυνατότητές μας και μας δίνει εμπιστοσύνη ότι τα μοντέλα πρόβλεψης συγκρούσεων που διαθέτουμε είναι κατάλληλα να ανταποκριθούν σε πιθανές συγκρούσεις μεγαλύτερων αντικειμένων».

Tags:
αστεροειδής, NASA
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK