03:24 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 20
Βρείτε μας

Τι είναι αυτό που κάνει τη Λέσχη τόσο μυστηριώδη; Η αναλύτρια του Κέντρου Πολιτικών και Στρατηγικών Μελετών Machiavelli, Daniele Scalea, απαντά.

Η Λέσχη Μπίλντερμπεργκ (Bilderberg) πραγματοποιεί ακόμη μία συνεδρίαση. Κάποιοι βλέπουν τη νέα συνεδρίαση ως μία ευκαιρία συναναστροφής για την παγκόσμια ελίτ, ενώ άλλοι βλέπουν μια «σκιώδη» πλευρά. Η αναλύτρια του Κέντρου Πολιτικών και Στρατηγικών Μελετών Machiavelli (Machiavelli Center for Political and Strategic Studies), Daniele Scalea, εκτιμά ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου ανάμεσα.

Το Sputnik International την ρωτά: Τι είναι αυτό που κάνει τη Λέσχη τόσο μυστηριώδη; Είναι αλήθεια ότι ζητά από τους συμμετέχοντες να μην αποκαλύψουν τι λέγεται στις συναντήσεις;

Η Daniele Scalea απαντά ότι η Λέσχη πρέπει να υπακούει στους κανόνες του Chatham House, σύμφωνα με τους οποίους, οι συμμετέχοντες μπορούν να αναφέρονται στα όσα λέγονται στις συνεδριάσεις, αλλά χωρίς να αποκαλύπτουν ποιος είπε τι. Αυτό, όπως λέει, εγγυάται τη μέγιστη διαφάνεια στις συζητήσεις, καθώς η Λέσχη μάλιστα καταβάλλει κάθε προσπάθεια, προκειμένου να κρατήσει τους δημοσιογράφους μακριά.

Οι αποφάσεις της Λέσχης δεν δημοσιεύονται υπό τη μορφή επίσημης ανακοίνωσης, είναι γνωστό το τι λέγεται, αλλά ως εκεί. Αυτή η ιδιωτικότητα, όπως παρατηρεί η ίδια, είναι που δημιουργεί την εικόνα για μία παγκόσμια «σκιώδη κυβέρνηση».

Πάντως, ξεκαθαρίζει ότι αυτό δεν ισχύει, σημειώνοντας ότι οι ετήσιες αυτές συνεδριάσεις δεν επηρεάζουν τις αποφάσεις που λαμβάνονται στον κόσμο.

Το χαρακτηριστικό τους γνώρισμα είναι ότι φιλοξενούν πολύ υψηλόβαθμους ανθρώπους και πραγματοποιούνται σε ατμόσφαιρα άκρας εμπιστευτικότητας. Είναι μια ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων.

«Είναι αφελές να πιστεύουμε», λέει, ότι οι ίδιοι άνθρωποι και άλλοι εξίσου ισχυροί δεν συναντώνται εκτός της Λέσχης.

Tags:
Λέσχη Μπίλντερμπεργκ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK