03:13 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι κάτοικοι του Σάλιβαν Χάιτς ζουν εδώ και χρόνια με τη συντροφιά των παγωνιών, όμως η κατάσταση φτάνει πλέον στο απροχώρητο λόγω της περιόδου αναπαραγωγής του είδους που τα κάνει πιο «φωνακλάδικα», επιθετικά και καταστροφικά.

Τα παγώνια είναι αδιαμφισβήτητα κάποια από τα πιο όμορφα και εντυπωσικά ζώα στον πλανήτη, όμως μια πόλη στον Καναδά φαίνεται πως είναι αντιμέτωπη με μια «πολύχρωμη» κρίση, την οποία δεν ξέρει πώς να χειριστεί.

Σύμφωνα με το τοπικό CTV News, οι κάτοικοι του Σάλιβαν Χάιτς ζουν εδώ και χρόνια με τη συντροφιά των παγωνιών, όμως η κατάσταση φαίνεται να φτάνει πλέον στο απροχώρητο λόγω της περιόδου αναπαραγωγής του είδους που τα κάνει πιο «φωνακλάδικα», επιθετικά και καταστροφικά.

​Συγκεκριμένα, φέτος τα παγώνια έχουν προκαλέσει ζημιές χιλιάδων δολαρίων σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και ο λόγος δεν είναι καθόλου αναμενόμενος. «Τα παγώνια βλέπουν αρκετά καθαρά την αντανάκλασή τους στα σκουρόχρωμα αυτοκίνητα και επειδή νομίζουν ότι πρόκειται για άλλο παγώνι, τους επιτίθονται», εξηγεί στο δίκτυο ο Ράιαν Κραγκ, κάτοικος της περιοχής. Ο ίδιος προσθέτει ότι τα παγώνια συχνά κοιτάνε την αντανάκλαση τους για πολλές ώρες κάθε φορά. Όταν επιτίθονται στην αντανάκλασή τους, καταλήγουν να καταστρέφουν ολόκληρη την περίμετρο του οχήματος για να το «εξοντώσουν».

​Το χειρότερο είναι ότι η περίοδος αναπαραγωγής των παγωνιών δεν είναι καθόλου σύντομη αφού διαρκεί από τον Μάρτιο μέχρι τον Οκτώβριο.

Πλέον, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί ο αριθμός τους γίνεται προσπάθεια να εφαρμοστούν πρόστιμα σε όσους τους παρέχουν καταφύγιο και τα ταΐζουν.

Tags:
παγώνια, Καναδάς
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK