13:24 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
102
Βρείτε μας

Στη συμφωνία «υπογραμμίζεται ότι Μακεδόνας στη μία και Μακεδόνας στην άλλη περίπτωση σημαίνουν κάτι διαφορετικό για τα δύο έθνη, η ταυτότητά μας διασφαλίζεται, κάτι πολύ σημαντικό διότι βεβαίως δεν μπορείς να διαπραγματευτείς ιδιαίτερα για το ζήτημα της ταυτότητας», λέει ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ.

Ως «τεστ ωριμότητας» τόσο για την πΓΔΜ, όσο και για την Ελλάδα χαρακτηρίζει τη συμφωνία για το ονοματολογικό, ο υπουργός Εξωτερικών της πΓΔΜ, Νίκολα Ντιμιτρόφ, μιλώντας στην Deutsche Welle.

Στη συνέντευξή του, ο Ντιμιτρόφ υπογραμμίζει για την επικύρωση της συμφωνίας, απαιτείται η διεξαγωγή δημοψηφίσματος, μια επιλογή που η κυβέρνηση της πΓΔΜ αισθάνεται υποχρεωμένη να την προσφέρει στους πολίτες.

«Και ούτε η κυβέρνηση, ούτε το κοινοβούλιο, ούτε καν ο πρόεδρος μπορούν να τους στερήσουν αυτή την επιλογή», σημειώνει.

Όπως λέει, άλλωστε, «δεν επιβάλλουμε μια λύση, έχουμε καταλήξει σε έναν συμβιβασμό», επισημαίνοντας ότι έχουν ληφθεί υπ'όψιν οι βασικοί προβληματισμοί και των δυο πλευρών.

Σημειώνει ότι υπάρχει διάκριση ανάμεσα στη χώρα Μακεδονία και την περιοχή Μακεδονία στην Ελλάδα. «Μακεδόνας στη μία και Μακεδόνας στην άλλη περίπτωση σημαίνουν κάτι διαφορετικό για τα δύο έθνη», λέει, συμπληρώνοντας ότι η ταυτότητά τους διασφαλίζεται — κάτι πολύ σημαντικό, όπως σχολιάζει, καθώς δεν μπορείς να διαπραγματευτείς ιδιαίτερα για το ζήτημα της ταυτότητας.

Tags:
Σκοπιανό, Νίκολα Ντιμιτρόφ, ΠΓΔΜ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK