10:33 03 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Αυτή είναι η στιγμή της αυγής της Τουρκίας», έγραψε ο Ερντογάν στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter, συμπληρώνοντας ότι η Τουρκία θα γίνει μέρος των 30 χωρών που έχουν παρουσία στον Νότιο Πόλο.

Τουρκικές ομάδες έρευνας επισκέφτηκαν την Ανταρκτική τρεις φορές τα τελευταία δύο χρόνια σε μια προσπάθεια της Άγκυρας να αναδειχτεί σε κύρια επιστημονική δύναμη. 

Όταν η Τουρκία λειτουργήσει τελικά το δικό της Κέντρο Ερευνών στην Ανταρκτική, θα ανήκε πλέον στις 30 χώρες που διενεργούν έρευνες στην περιοχή.

«Το 2019 θα κατασκευάσουμε ένα ερευνητικό κέντρο στην Ανταρκτική. Μέσα από αυτό το κέντρο θα γίνουμε μέρος των νικητριών 30 χωρών που έχουν ήδη παρουσία εκεί. Αυτή είναι μια εποχή παγκόσμιου οράματος. Αυτή είναι η στιγμή της αυγής της Τουρκίας», έγραψε ο Ερντογάν στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter, σύμφωνα με το Sputnik International.

H Τουρκία είναι μια από τις χώρες που το 1959 είχαν υπογράψει τη Συμφωνία της Ανταρκτικής, σύμφωνα με την οποία τα κράτη μπορούν να κάνουν μόνο επιστημονικές έρευνες στον συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο. Άλλες χώρες που είχαν υπογράψει ήταν η Ρωσία, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ιαπωνία, η Αυστραλία, η Νέα Ζηλανδία, η Αργεντινή, καθώς και πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

Tags:
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Ανταρκτική, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK