01:02 09 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ ενέκρινε το σχέδιο νόμου για την κύρωση της συμφωνίας. Μετά την έγκριση από τη Βουλή, η συμφωνία θα βρεθεί στα χέρια του Ιβάνοφ. Για «πράξη ευθύνης και πατριωτισμού» μίλησε ο ΥΠΕΞ της χώρας, Νίκολα Ντιμιτρόφ.

Αύριο, Τετάρτη, συνέρχεται η Ολομέλεια της Βουλής της ΠΓΔΜ για να επικυρώσει τη συμφωνία για το ονοματολογικό, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το πρακτορείο MIA.

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Νίκολα Ντιμιτρόφ, υπογράμμισε τη σημασία του να διευθετηθούν από πλευράς της ΠΓΔΜ όλες οι διαδικασίες εγκαίρως. Ο ίδιος έκανε λόγο για «πράξη ευθύνης και πατριωτισμού», ενώ απέρριψε τα σενάρια περί πιέσεων από τη Δύση, προκειμένου να επιλυθεί το ζήτημα.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, σήμερα η Επιτροπή Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του κοινοβουλίου της ΠΓΔΜ ενέκρινε το σχέδιο νόμου για την κύρωση της συμφωνίας.

Οι βουλευτές του VMRO-DPMNE απείχαν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στη συμφωνία.

Μετά την έγκριση από τη Βουλή η συμφωνία θα βρεθεί στα χέρια του προέδρου της ΠΓΔΜ, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος θα πρέπει να την υπογράψει εντός επτά ημερών.

Αν ασκήσει βέτο, τότε η συμφωνία επιστρέφει στο κοινοβούλιο και θα χρειαστεί την απόλυτη πλειοψηφία (61 βουλευτών) για να περάσει. Εάν υιοθετηθεί, αποστέλλεται και πάλι στον πρόεδρο, ο οποίος είναι υποχρεωμένος βάσει Συντάγματος να βάλει την υπογραφή του.

Tags:
Σκοπιανό, Νίκολα Ντιμιτρόφ, ΠΓΔΜ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK