09:28 31 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Το σουηδικό τηλεοπτικό κανάλι TV4 δέχτηκε σφοδρές αντιδράσεις κυρίως στα social media, όταν αποφάσισε να καλέσει τη μουσουλμάνα food blogger Zeina Mourtada να πρωταγωνιστήσει σε εκπομπή για το θερινό ηλιοστάσιο.

Το θερινό ηλιοστάσιο αποτελεί σημαντική γιορτή για τους Σουηδούς και πολλές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα εκείνη τη μέρα.

Σύμφωνα με την παράδοση, παιδιά και μεγάλοι στήνουν γαϊτανάκια και χορεύουν γύρω τους. 

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα του TV4 επέλεξε να μην φιλοξενήσει αυτή τη φορά κάποιον σεφ που θα δώσει οδηγίες για παραδοσιακές σουηδικές συνταγές της ημέρας αλλά τη μουσουλμάνα μαγείρισσά Ζ. Mourtada, που έδειξε πως μπορεί να φτιάξει κανείς σις κεμπάπ και κεμπάπ στο φούρνο.

Όταν ρωτήθηκε από τον οικοδεσπότη της εκπομπής εάν το θερινό ηλιοστάσιο γιορτάζεται στον πολιτισμό της, η Mourtada, που εμφανίστηκε με μαντίλα απάντησε τα εξής: «Όχι, εμείς δεν το γιορτάζουμε, αλλά εγώ το κάνω για τα παιδιά. Βλέπουμε το γαϊτανάκι και χορεύουμε. »

Το τηλεοπτικό πρόγραμμα προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων στα κοινωνικά μέσα, τόσο θετικά όσο και αρνητικά. Ενώ ορισμένοι αντιλήφθηκαν τα κεμπάπ ως πολιτισμική επίθεση στον παραδοσιακό τρόπο ζωής των Σουηδών, άλλοι συνεχάρησαν την επιδέξια μαγείρισσά.

​«Ρέγγα και οι πατάτες για το θερινό ηλιοστάσιο; Όχι, το TV4 προσφέρει σήμερα "παραδοσιακό" κεμπάπ, μαγειρεμένο από μια food blogger τροφίμων με μαντίλα», έγραψε χρήστης του twitter.

​«Είναι καταπληκτική, αυτή η γυναίκα η Ζ, πήγε στο Facebook και ζήτησε από τους οπαδούς της τι θέλουν να κάνει. Γι' αυτό έκανε κεμπάπ. Κάνει το καλύτερο φαγητό στον κόσμο. Είναι μεγάλη πηγή έμπνευσης», τουίταρε από την άλλη μια φαν της Mourtada.

Tags:
κεμπάπ, Σουηδία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK