18:52 02 ΜΑΡΤΙΟY 2021
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Μια ελληνική εταιρεία που συνεργάζεται με το Ισραήλ στρέφει τώρα την προσοχή της σε μια πλατφόρμα άντλησης φυσικού αερίου στα ανοιχτά της Γάζας που ελέγχει η Παλαιστινιακή Αρχή.

Μια πλατφόρμα άντλησης αερίου που βρίσκεται στα ανοιχτά της Λωρίδας της Γάζας, φαίνεται πως έχει μπει στο επίκεντρο της προσοχής της ελληνικής εταιρείας Energean.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ισραηλινής εφημερίδας TheMaker που αναμεταδίδει το Sputnik International, η πλατφόρμα ελέγχεται από την παλαιστινιακή αρχή και βρίσκεται 30 χιλιόμετρα ανοιχτά της ακτής της Λωρίδας της Γάζας.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι η ελληνικών συμφερόντων εταιρεία βρίσκεται σε συζητήσεις με την Παλαιστινιακή Αρχή. «Η Energrean, η οποία αυτόν τον καιρό κατασκευάζει τις πλατφόρμες Καρίς και Τανίν για λογαριασμό του Ισραήλ, αρνήθηκε να σχολιάσει, τονίζοντας μόνο ότι "η ανάπτυξη του Καρνίς και η έρευνα των παρακείμενων οικοπέδων του είναι οι υψηλότερες προτεραιότητές μας"».

Πάντως, η εφημερίδα σημειώνει ότι το υπουργείο Ενέργειας του Ισραήλ έχει στρέψει την προσοχή του στις συζητήσεις της εταιρείας με την Παλαιστινιακή αρχή.

Μια από τις πηγές της εφημερίδας σημείωσε ότι «το ζήτημα συζητιέται από την κυβέρνηση εδώ και καιρό. Αν αναπτύξουν μια παλαιστινιακή δεξαμενή και είναι συνδεδεμέμνη με το Ισραήλ, αυτό θα δημιουργούσε ανταγωνισμό για το Ταμάρ (τη μοναδική πλατφόρμα του Ισραήλ που λειτουργεί σήμερα).

Σήμερα τον έλεγχο της πλατφόρμας έχει το Παλαιστινιακό Ταμείο Επενδύσεων το οποίο πήρε το 55% των μετοχών που κατείχε μέχρι τον Μάρτιο του 2018 η Shell. Εκτιμάται ότι το απόθεμα φυσικού αερίου αγγίζει τα 30-35 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα.

Tags:
άντληση φυσικού αερίου, Energean, Ελλάδα, Παλαιστίνη, Ισραήλ
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK