01:00 11 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Η Γερμανία εισέβαλε στην Πολωνία δολοφονώντας εκατομμύρια ανθρώπους», ανέφερε σε συνέντευξή του ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος, παρά το γεγονός ότι η Γερμανία θεωρεί ότι το ζήτημα έχει λυθεί.

Το ζήτημα των πολεμικών αποζημιώσεων από τη Γερμανία επανέφερε ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος της Πολωνίας μέσω συνέντευξής του.

Ο Γιάροσλαβ Καζίσνκι τόνισε ότι οι Πολωνοί άλλαξαν εντελώς την εξέλιξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, υποστηρίζοντας ότι ήταν οι πρώτοι που αντιστάθηκαν στον Χίτλερ, διατηρώντας την αντίσταση μέχρι και το 1945. 

«Αυτό είναι ένα ζήτημα μεταξύ Πολωνίας και Γερμανίας. Εννοώ ότι ήταν η Γερμανία εκείνη που εισέβαλε στην Πολωνία δολοφονώντας εκατομμύρια ανθρώπους, καταστρέφοντας υλικά αγαθά και θα πρέπει να αποζημιωθούμε για αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος PiS.

Από την πλευρά της πάντως η Γερμανία έχει ξεκαθαρίσει επανηλημμένως ότι θεωρεί το ζήτημα των επανορθώσεων προς την Πολωνία επισήμως και πολιτικά λυμένο.

Το 2017, ο πολωνός πρωθυπουργός Μπεάτα Ζίλντο είπε ότι η χώρα του είχε το δικαίωμα να απαιτήσει αποζημίωση για τα εγκλήματα που έκανε η Γερμανία κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Tags:
πολεμικές αποζημιώσεις, επανορθώσεις, Β' Παγκόσμιος Πόλεμος, Πολωνία, Γερμανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK