19:16 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Αντρέ Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ είναι ο νέος πρόεδρος του Μεξικού, όπως έδειξαν οι προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν την Κυριακή στη χώρα, μετά από μια σκληρή καμπάνια με στόχο την μεταμόρφωση του Μεξικού.

Μια επίσημη καταγραφή αργά χθες το βράδυ από τις εκλογικές περιφέρειες, σύμφωνα με το AP, έδινε στον Ομπραδόρ 53% με 53,8%, ποσοστό ρεκόρ για τα δεδομένα της χώρας τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με exit poll τα μέλη του κόμματός του φαίνεται να πετυχαίνουν επίσης σημαντικές νίκες στη Γερουσία και την Κάτω Βουλή, πιθανώς με απόλυτη πλειοψηφία και στα δύο.

Ο Ομπραδόρ είχε ως άξονα της προεκλογικής του καμπάνιας, την υπόσχεση να μεταμορφώσει το Μεξικό και να διώξει τη «μαφία της εξουσίας» που κυβερνούσε τη χώρα, προκαλώντας την οργή και η δυσαρέσκεια του PRI, του κόμματος του προέδρου Ενρίκε Πένα Νιέτο.

Το PRI, το οποίο κυριάρχησε στην πολιτική του Μεξικού για σχεδόν ολόκληρο τον 20ό αιώνα και ανακατέλαβε την προεδρία το 2012, αναμένεται να υποστεί σοβαρές απώλειες.

Σε σύντομες δηλώσεις του σε ξενοδοχείο στην πόλη του Μεξικού, ο Ομπραδόρ ζήτησε τη συμφιλίωση μετά από μια πολωτική εκστρατεία και υποσχέθηκε μια βαθιά αλλαγή που θα σέβεται το νόμο και τη συνταγματική τάξη.

Σχετικά:

Εκτη δολοφονία δημοσιογράφου στο Μεξικό
Εκλογές στο Μεξικό με τη βία εκτός ελέγχου και δολοφονημένους 112 πολιτικούς
Tags:
εκλογές, Αντρέ Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ, Μεξικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK