11:26 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Δύο νέες εκτελέσεις πολιτικών στο Μεξικό, καθώς τα περιστατικά εγκληματικότητας δεν έχουν τέλος στη χώρα. Προεκλογικά, από τον περασμένο Σεπτέμβριο, δολοφονήθηκαν 112 πολιτικά πρόσωπα.

Η έξαρση της βίας μαστίζει το Μεξικό που κατά την προεκλογική περίοδο είδε τους αριθμούς των εκτελέσεων πολιτικών προσώπων να αυξάνονται σε επίπεδα — ρεκόρ. Αλλά και οι εκλογές της Κυριακής βάφτηκαν με αίμα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες από τοπικά ΜΜΕ, σκοτώθηκαν ακόμη δύο Μεξικανοί πολιτικοί.

Ο Αντρέ Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ είναι ο νέος πρόεδρος του Μεξικού. Ένα από τα βασικά ζητήματα των εκλογών ήταν η εκτός ελέγχου εγκληματικότητα στη χώρα και πλέον μένει να φανεί εάν ο Ομπραδόρ θα καταφέρει να «μεταμορφώσει» το Μεξικό, όπως είχε υποσχεθεί προεκλογικά. 

Συνολικά, 112 πολιτικοί έχουν εκτελεστεί από τον περασμένο Σεπτέμβριο. Σε αυτόν τον αριθμό έρχονται να προστεθούν δύο νέα περιστατικά.

Την Κυριακή, ένα μέλος από το Κίνημα Εθνικής Αναγέννησης (MORENA) σκοτώθηκε στην πολιτεία Τσιάπας του Μεξικό όταν προσπάθησε να αποτρέψει περιστατικό δωροδοκίας. Επίσης, μία γυναίκα, μέλος του Εργατικού Κόμματος πυροβολήθηκε, νωρίτερα την ίδια ημέρα, κοντά στην οικία της. 

Σχετικά:

Ο Αντρέ Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ νέος πρόεδρος του Μεξικού
Tags:
πολιτικοί, δολοφονία, εκλογές, Αντρέ Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ, Μεξικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK