ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 10
Βρείτε μας

Οι μετακινήσεις άγριων ζώων πέρα από την αποκλεισμένη περιοχή γύρω από το εργοστάσιο του Τσέρνομπιλ δημιουργούν ερωτηματικά στους επιστήμονες για τις πιθανές επιπτώσεις που μπορεί να έχουν.

Τα ζώα που ζουν κοντά στο σημείο όπου συνέβη η μεγαλύτερη πυρηνική καταστροφή στην ιστορία της ανθρωπότητας, πιθανόν να έχουν μετακινηθεί από την περιοχή και θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει μεταλλάξεις σε ζώα πέρα από την αποκλεισμένη ζώνη.

Μια νέα επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει ότι κάποιοι από τους γκρίζους λύκους που ζούσαν στην περιοχή γύρω από το Τσέρνομπιλ τείνουν να μεταναστεύουν αρκετά χιλιόμετρα μακριά από το φυσικό τους περιβάλλον.

Ο Μάικλ Μπάιρν, ερευνητής του πανεπιστημίου του Μιζούρι και επικεφαλής της συγκεκριμένης έρευνας, εξηγεί ότι οι επιστήμονες έχουν εντοπίσει την κίνηση πολλών γκρίζων λύκων και έχουν ανακαλύψει ότι ένας νεαρός λύκος απομακρύνθηκε από την απαγορευμένη ζώνη κατα περίπου 300 χλμ..

Σύμφωνα με τον Μπάιρν, αρκετές έρευνες δείχνουν ότι η απαγορευμένη περιοχή γύρω από το Τσέρνομπιλ έχει μετατραπεί σε ένα «de facto καταφύγιο άγριας ζωής», με τον πληθυσμό συγκεκριμένα των γκρίζων λύκων να ξεπερνά κατά επτά φορές εκείνων των γειτονικών περιοχών.

Πάντως, ο Μπάιρν εμφανίζεται καθυσηχαστικός τονίζντας ότι αν και η πιθανότητα κάποια από τα ζώα του Τσέρνομπιλ να μεταδώσουν ορισμένες μεταλλάξεις καθώς διασπείρονται στην ευρύτερη περιοχή είναι «ενδιαφέρουσα», εντούτοις δεν υπάρψουν αποδείξεις ότι κάτι τέτοιο συμβαίνει πράγματι.

Tags:
μετάλλαξη, λύκοι, Τσέρνομπιλ, Ουκρανία, Ευρώπη
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK