20:11 04 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

«Θα με προστατεύσει ο κόσμος, όποιος αγωνίζεται για τη Δικαιοσύνη, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα», διαμηνύει ο Αντρέ Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ, ο νεοεκλεγείς πρόεδρος του Μεξικού, όπου η εγκληματικότητα έχει «εκτοξευτεί» σε επίπεδα - ρεκόρ.

Ο Αντρέ Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ εξελέγη πρόεδρος σε μια χώρα που μαστίζεται από την εγκληματικότητα και όμως, επιλέγει να κυκλοφορεί χωρίς τη συνοδεία ασφάλειας.

Το 2017, σημειώθηκαν σχεδόν 30.000 δολοφονίες στο Μεξικό, ενώ κατά την προεκλογική περίοδο, οι εκτελέσεις πολιτικών προσώπων ξεπέρασαν τις 100. Ωστόσο, ο 64χρονος νεοεκλεγείς πρόεδρος δεν φαίνεται να πτοείται. «Οι άνθρωποι θα με προστατεύσουν», σημείωσε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το Fox News

Λίγο πριν από τη συνάντησής τους με τον απερχόμενο πρόεδρο Ενρίκε Πένια Νιέτο, πλήθος δημοσιογράφων τον περικύκλωσαν, καθώς περνούσε με το αυτοκίνητό του και το παράθυρο ανοιχτό. Ο ίδιος αστειεύτηκε, λέγοντας ότι οι δημοσιογράφοι θα τον προστατεύσουν, αν και εξέφρασε το παράπονο πως δεν είναι λίγες οι φορές «που έχει χτυπηθεί από τις κάμερες».

Ο ίδιος δήλωσε ότι παραιτείται από το δικαίωμα να έχει προσωπική ασφάλεια, σημειώνοντας ότι επί της ουσίας θα απελευθερώσει τα συγκεκριμένα για τις ανάγκες του στρατού.

«Όποιος αγωνίζεται για τη Δικαιοσύνη, δεν έχει τίποτα να φοβηθεί», διεμήνυσε, ξεκαθαρίζοντας: «Δεν θέλω να έχω σωματοφύλακες».

Tags:
σωματοφύλακες, δολοφονία, Αντρέ Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ, Μεξικό
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK