22:36 13 ΑΥΓΟΥΣΤΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ), Φελίπε Λερούθ υποστηρίζει ότι η κράτηση του αρχισυντάκτη του Sputnik Λετονίας από τις αρχές της χώρας αποτελεί προσπάθεια εκφοβισμού ενός δημοσιογράφου.

Παραβίαση της δημοσιογραφικής ελευθερίας εκτιμά ότι είναι η κράτηση του αρχισυντάκτη του Sputnik Λετονίας, o πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων (IFJ), Φελίπε Λερούθ.

«Παρά το γεγονός ότι οι δημοσιογράφοι δεν είναι υπεράνω του νόμου, η κράτηση ενός δημοσιογράφου πάντα προκαλεί την ερώτηση αν η ελευθερία του τύπου παραβιάζεται. 

Σε αυτή την περίπτωση, το γεγονός ότι δεν κατατέθηκε καμία αναφορά και οι μόνες ερωτήσεις που του τέθηκαν είχαν σχέση με την εργασία του ως αρχισυντάκτη του Sputnik Λετονίας καθώς και τη δραστηριότητα του μέσου στη Λετονία. Παρά το ότι μια κράτηση μικρότερη των 12 ωρών δεν θεωρείται επισήμως κράτηση σε εκείνη τη χώρα, δεν μπορούμε να θεωρήσουμε αυτό το περιστατικό ως κάτι διαφορετικό από προσπάθεια εκφοβισμού ενός δημοσιογράφου και συνεπώς, παραβίαση της ελευθερίας του Τύπου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λερούθ.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο αρχισυντάκτης του Sputnik Λετονίας, Βαλεντίν Ροζενκοβς, βρέθηκε υπό κράτηση για περίπου 12 ώρες και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

Tags:
κράτηση, Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (IFJ), Sputnik, Βαλεντίν Ροζενκοβς, Λετονία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK