08:29 04 ΙΟΥΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Νέος υπουργός για το Brexit είναι ο Ντόμινικ Ράαμπ μετά την παραίτηση του Ντέιβιντ Ντέιβις. Ο διορισμός του Ράαμπ ανακοινώθηκε από την Τερέζα Μέι και έχει λάβει την έγκριση της Βασίλισσας.

Η πρωθυπουργός της Βρετανίας, Τερέζα Μέι, διόρισε νέο υπουργό αρμόδιο για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ (Brexit), τον Ντόμινικ Ράαμπ, μετά την ηχηρή παραίτηση του Ντέιβιντ Ντέιβις.

«Η Βασίλισσα ήταν στην ευχάριστη θέση να εγκρίνει τον διορισμό του βουλευτή Ντόμινικ Ράαμπ στη θέση του υπουργού για την αποχώρηση από την Ε.Ε.», ανέφερε δήλωση του γραφείου της Μέι.

Ο Ντέιβιντ Ντέιβις παραιτήθηκε την Κυριακή, αφότου το υπουργικό συμβούλιο είχε εγκρίνει σχέδιο εξόδου από την Ε.Ε. που υποστήριζε η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι. Ο Ντέιβις κατηγόρησε τη Μέι για υπονόμευση του Brexit με την απόφασή της να κρατήσει στενούς εμπορικούς δεσμούς με την Ένωση.

Ο 44χρονος Ντόμινικ Ράαμπ είχε ταχθεί υπέρ του Brexit και πλέον θα αναλάβει το πλέον νευραλγικό πόστο για την έξοδο της Βρετανίας από την Ένωση στις 29 Μαρτίου 2019 και τις διαπραγματεύσεις στις οποίες προκύπτουν συνεχή εμπόδια.

Tags:
Brexit, Ντόμινικ Ράαμπ, Ντέιβιντ Ντέιβις, Τερέζα Μέι
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK