15:09 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

Οι υποσχέσεις Ερντογάν για μία ισχυρή Τουρκία με ισχυρή αμυντική βιομηχανία

© AFP 2019 / Ozan Kose
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Να χτίσει μια ισχυρή Τουρκία δεσμεύτηκε ο Τούρκος πρόεδρος, έπειτα από την ορκωμοσία του. Σε δεξίωση, παρουσία των ξένων ηγετών, ο Ερντογάν έκανε λόγο για μια νέα αρχή.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανέλαβε και επίσημα σήμερα τη νέα θητεία του ως πρόεδρος της Τουρκίας, υποσχόμενος να οικοδομήσει μια ισχυρή Τουρκία με ισχυρή αμυντική βιομηχανία και μια οικονομία που συνεχίζει να αναπτύσσεται.

Τη Δευτέρα, ο Ερντογάν ορκίστηκε πρόεδρος, εξασφαλίζοντας μάλιστα νέες διευρυμένες εξουσίες, σε μια χώρα, όπου «πρωταγωνιστεί» ως πολιτική παρουσία για τα τελευταία 15 χρόνια. 

«Κάνουμε μια νέα αρχή εδώ σήμερα», σημείωσε ο ίδιος στη δεξίωση που ακολούθησε μετά από την ορκωμοσία στο κοινοβούλιο. «Αφήνουμε πίσω μας το σύστημα που κόστισε ακριβά, κατά το παρελθόν, στη χώρα μας που πλήρωσε το τίμημα του πολιτικού και οικονομικού χάους», είπε σύμφωνα με το Reuters. 

«Επιβιβαζόμαστε σε αυτόν τον δρόμο χρησιμοποιώντας αυτήν την ευκαιρία όσο καλύτερα μπορούμε για ένα ισχυρό κοινοβούλιο, μια ισχυρή κυβέρνηση και μια ισχυρή Τουρκία», σημείωσε ακόμη. 

Σχετικά:

Ορκίστηκε ο Ερντογάν για τη νέα θητεία του με τις διευρυμένες εξουσίες
Tags:
ορκωμοσία, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Τουρκία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK