23:03 02 ΑΠΡΙΛΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Στον κατάλογο του ΠΟΥ με τις ψυχικές ασθένεις προστέθηκε πρόσφατα η εξάρτηση από το σεξ, κάτι που όπως λένε οι ειδικοί, θα βοηθήσει πολλούς ανθρώπους με αυτό το πρόβλημα να ζητήσουν βοήθεια.

Η εξάρτηση από το σεξ, ευρύτερα γνωστή ως «ψυχαναγκαστική διαταραχή σεξουαλικής συμπεριφοράς», προστέθηκε στην 11η έκδοση του Διεθνούς Καταλόγου Ασθενειών του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, ένα άτομο θεωρείται εξαρτημένο από το σεξ όταν επιδεικνύει «ένα επίμονο μοτίβο αποτυχίας να ελέγξει τις έντονες, επαναλαμβανόμενες σεξουαλικές ορμές που έχουν ως αποτέλεσμα σε συνεχόμενη σεξουαλική συμπεριφορά».

Για ένα άτομο εξαρτημένο από το σεξ, η πράξη αυτή γίνεται το κέντρο της ζωής του σε βάρος μάλιστα της ίδιας του ζωής, ακόμα και όταν δεν το απολαμβάνουν πια, γράφει σε δημοσίευμά της η Telegraph.

Πριν κάποιος διαγνωσθεί με τη διαταραχή, πρέπει να αντιμετωπίσει σοβαρή θλίψη ως αποτέλεσμα του εθισμού του, για τουλάχιστον έξι μήνες.

Παραμένει, ακόμη άγνωστο ακόμα αν το βρετανικό σύστημα υγείας θα ακολουθήσει τις συστάσεις του ΠΟΥ και θα προσθέσει την εξάρτηση από το σεξ στη δική του λίστα με τις διαταραχές.

Να σημειωθεί ότι η Αμερικανική Ενωση Ψυχολόγων δεν συμπεριλαμβάνει τη συγκεκριμένη διαταραχή στον κατάλογο με τις ψυχικές διαταραχές.

Σύμφωνα με την δρ. Βαλερί Βουν, μέλος του Βασιλικού Κολλεγίου Ψυχιάτρων, το 2 με 4 τοις εκατό των κατοίκων του Ην. Βασιλείου πάσχουν πιθανότατα από σεξουαλική εξάρτηση.

«Είναι μια συμπεριφορά που τείνει να κρύβεται καθώς θεωρείται επαίσχυντη και συχνά οι εξαρτημένοι από το σεξ δεν φαίνονται», δήλωσε η Βουν στη Sun.

«Η προσθήκη αυτή στη λίστα του ΠΟΥ είναι ένα εξαιρετικό βήμα για τους ασθενείς, καθώς τους επιτρέπει να αναγνωρίσουν ότι έχουν ένα πρόβλημα. Τους βγάζει από το σκοτάδι και είναι σε θέση να ζητήσουν βοήθεια γι 'αυτό", πρόσθεσε.

Σχετικά:

Η πορνογραφία λειτουργεί σαν φαστ φουντ και μειώνει την όρεξη για σεξ!
Ρομπότ του σεξ θα λέει «όχι» εάν ο παρτενέρ γίνει επιθετικός
Tags:
ψυχικές ασθένειες, σεξουαλική εξάρτηση, σεξ, Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Μεγάλη Βρετανία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK