06:55 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Μεγάλος κροκόδειλος πιάστηκε από τις αρχές στην Αυστραλία στον ποταμό Κάθριν

Αιχμαλώτισαν τεράστιο κροκόδειλο 5 μέτρων και 600 κιλών (Εικόνα - Βίντεο)

© AP Photo / Το AP παρέχει πρόσβαση στη φωτογραφία δημόσιας διανομής που παρέχεται από το Northern Territory Department of Tourism and Culture
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Έναν τεράστιο κροκόδειλο μήκους σχεδόν 5 μέτρων και βάρους 600 κιλών κατόρθωσαν να πιάσουν οι αρχές στην Αυστραλία, προκειμένου να μην απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Κροκόδειλος, ηλικίας 60 ετών, πιάστηκε στον ποταμό Κάθριν, στην απομονωμένη Βόρεια Επικράτεια της Αυστραλίας και μεταφέρθηκε σε ειδικά διαμορφωμένη φάρμα.

Ο αρσενικός κροκόδειλος έχει μήκος 4,7 μέτρα και πιάστηκε τη Δευτέρα, από τις αρχές, αφότου πρώτα τον νάρκωσαν. Το τεράστιο ερπετό ήταν στο στόχαστρο των αρχών από το 2010 όποτε και εντοπίστηκε για πρώτη φορά.

«Απομακρύνθηκε από τον Κάθριν για να εμποδίσουμε επαφή με ανθρώπους σε κατοικημένες περιοχές», δήλωσε η Τρέισι Ντάλντιγκ, διευθύντρια της αρμόδιας αρχής Τουρισμού.

Οι αρχές στην Αυστραλία πιάνουν περίπου 250 κροκόδειλους κάθε χρόνο που εκτιμάται ότι μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα. Κατά μέσο όρο, άλλωστε, οι κροκόδειλοι στον βορρά της Αυστραλίας σκοτώνουν δύο ανθρώπους ετησίως

Για την ιστορία αξίζει να σημειωθεί ότι ο μεγαλύτερος κροκόδειλος που έχει ποτέ πιαστεί στην Αυστραλία είχε μήκος 6,4 μέτρα και αιχμαλωτίστηκε το 1974.

Tags:
ερπετά, ερπετό, άγρια ζώα, κροκόδειλος, Αυστραλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK