15:13 20 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟY 2019
O ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού

Ρώσος υπ. Άμυνας: Οι ΗΠΑ παραβιάζουν τη συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα μέσου βεληνεκούς

© Sputnik / Maksim Blinov
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Για παραβίαση της συμφωνίας για τα πυρηνικά όπλα μέσου βεληνεκούς από την πλευρά των ΗΠΑ, κάνει λόγο ο ρώσος υπουργός Αμυνας Σεργκέι Σοϊγκού σε συνέντευξή του σε εφημερίδα της Ιταλίας.

Οι ΗΠΑ παραβιάζουν την συμφωνία για τα πυρηνικά όπλα μέσου βεληνεκούς (INF) αναπτύσσοντας στην Ευρώπη αμυντικούς πυραύλους, το σύστημα εκτόξευσης του οποίου μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εκτόξευση Τόμαχοκ εντός της ρωσικής επικράτειας, δήλωσε σε συνέντευξή του την Τετάρτη, ο υπουργός Αμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοϊγκού.

«Έχουμε επανειλημμένως και δημοσίως κάνει σαφές σε όλα τα διεθνή φόρα ότι είναι οι ΗΠΑ που παραβιάζουν τη συνθήκη INF, εγκαθιστώντας, κατά τη διάρκεια της ανάπτυξη της αμυντικής ασπίδας στη Ευρώπη, το σύστημα κάθετης εκτόξευσης MK-41, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για εκτόξευση πυραύλων Τόμαχοκ», ανέφερε ο υπουργός στην Ιταλική εφημερίδα Il Giornale.

Παράλληλα, διαμαρτυρήθηκε πως την ώρα που η ΗΠΑ, έκαναν αυτό, ήταν η Ρωσία που δεχόταν τις κατηγορίες για παραβίαση της συνθήκης.

«Η αμερικανική πλευρά προετοιμάζει αυτή τη στιγμή την απόσυρσή του από τη συνθήκη INF. Ο λόγος για αυτό είναι η φερόμενη παραβίαση της Συνθήκης από τη Ρωσία. Ωστόσο, δεν υπάρχουν γεγονότα, μόνο ισχυρισμοί», δήλωσε ο Σοϊγκού.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες εφαρμόζουν τη στρατηγική του νεοαποικισμού, η οποία έχει ήδη δοκιμαστεί στο Ιράκ και τη Λιβύη, είπε ακόμα ο υπουργός Αμυνας.

«Πρόκειται για τη στρατηγική του νεοαποικισμού, η οποία έχει ήδη δοκιμαστεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Ιράκ και τη Λιβύη και η οποία συνίσταται στην υποστήριξη οποιωνδήποτε, ακόμη και των πιο βάρβαρων ιδεολογιών, προκειμένου να αποδυναμωθούν οι νόμιμες κυβερνήσεις», ανέφερε στη συνέντευξή του.

Σχετικά:

ΗΠΑ και Ρωσία συμφώνησαν για τη συνάντηση Πούτιν - Τραμπ
Αντίμετρα προαναγγέλλει η Ρωσία σε βάρος αμερικανικών προϊόντων
Αντίμετρα της Ρωσίας στους δασμούς που επιβάλλουν οι ΗΠΑ
Tags:
πυρηνικά όπλα, MK-41, Σεργκέι Σοϊγκού, ΗΠΑ, Ρωσία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK