07:39 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟY 2019
Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών

Γαλλικό μήνυμα προς Μέρκελ: Να ζυγίσουμε τον αντίκτυπο των αποφάσεών μας για τους δασμούς

© AFP 2019 / Brendan Smialowski
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών συνέστησε σήμερα προσοχή προτού ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με τους ευρωπαϊκούς δασμούς στα αμερικανικά αυτοκίνητα, μετά τη θετική στάση Μέρκελ υπέρ ενός συμβιβασμού με τις ΗΠΑ.

Η Γαλλία και η Γερμανία πρέπει να εξετάσουν τον αντίκτυπο για την αυτοκινητοβιομηχανία, προτού προχωρήσει σε οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με τους ευρωπαϊκούς δασμούς στα αμερικανικά αυτοκίνητα, διεμήνυσε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρούνο Λεμέρ.

Σημειώνεται ότι την προηγούμενη εβδομάδα, η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ είχε φανεί διατεθειμένη να υποστηρίξει τη μείωση των δασμών της ΕΕ στα εισαγόμενα από τις ΗΠΑ αυτοκίνητα, την ώρα που η ισχυρή αυτοκινητοβιομηχανία της Γερμανίας βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο επιβολή υψηλότερων αμερικανικών δασμών.

«Προτού εξετάσουμε οποιαδήποτε λύση, είναι σημαντικό η Γαλλία και η Γερμανία να δουν από κοινού τον αντίκτυπο που θα υπάρξει στην αυτοκινητοβιομηχανία και αυτό είναι που θα κάνουμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες», είπε σύμφωνα με το Reuters ο Λεμέρ, μετά από συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Οικονομίας, Πίτερ Αλτμάιερ. 

Σχετικά:

Έτοιμη για αντίποινα η Κίνα μετά τις απειλές ΗΠΑ για νέους δασμούς
Λεμέρ: Οι ΗΠΑ θέλουν να σπείρουν τον διχασμό μεταξύ Γαλλίας και Γερμανίας
Tags:
Δασμοί, Εμπορικός πόλεμος, Άνγκελα Μέρκελ, Μπρούνο Λε Μερ, ΗΠΑ, Γερμανία, Γαλλία
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIK