10:02 29 ΟΚΤΩΒΡΙΟY 2020
ΚΟΣΜΟΣ
Λήψη σύντομου url
0 0 0
Βρείτε μας

Σε νέα ιστορικά επίπεδα «εκτοξεύτηκε» το παγκόσμιο χρέος, με τα στοιχεία να αποτυπώνουν τη δύσκολη οικονομική κατάσταση πολλών νοικοκυριών και επιχειρήσεων σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σε νέα επίπεδα — ρεκόρ διαμορφώθηκε το παγκόσμιο χρέος, φθάνοντας στα 247 τρισ. δολ. κατά το πρώτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Institute of International Finance (IIF). 

Τα 186 τρισ. δολ. εξ αυτών αφορούν σε χρέος που προέρχεται από τον μη χρηματοπιστωτικό κλάδο, καταδεικνύοντας τα αυξημένα επίπεδα χρεών των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών σε πολλές ανεπτυγμένες οικονομίες. Παράλληλα, σύμφωνα με το CNBC, πρόκειται για την πρώτη τριμηνιαία άνοδο που σημειώνει το ποσοστό του χρέους προς το ΑΕΠ στη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών. 

Αυτή η άνευ προηγουμένου συσσώρευση χρέους ανησυχεί ιδιαιτέρως τους επενδυτές, σε συνδυασμό άλλωστε με τις ανησυχίες που καλλιεργούνται σχετικά με τα σχέδια της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Federal Reserve) για αυστηρότερη νομισματική πολιτική, αλλά και τον αντίκτυπο του εμπορικού πολέμου που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ. 

Tags:
Οικονομική κρίση, επιχειρήσεις, νοικοκυριά, Χρέος, IIF
ΠΡΟΤΥΠΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣΣΥΖΗΤΗΣΗ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ SPUTNIKΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ FACEBOOK